Uzzināju, ka bērzu darva sniedz vienkārši brīnumainu aizsardzību visam dārzam. Par kaitēkļiem un augu slimībām tagad varu aizmirst!

Jau divus gadus mans dārzs ir pasargāts no kaitēkļiem un sli*ībām, pateicoties bērza darvai, vienkāršam un izdevīgam līdzeklim, ko man ieteica kaimiņš.

 

Šim dabīgajam produktam piemīt aizsargājošas īpašības, un to veiksmīgi izmanto daudzi vasarnieki, kuri audzē kultūraugus savā zemes pleķītī.

Šis produkts ir bērza mizas ārējās daļas sausas destilācijas rezultāts. Bērza darvai ir melna vai tumši brūna krāsa, specifiska smarža, insekticīds un antiseptisks efekts.

 

Aizsardzība pret sl**ībām ar bērzu darvas palīdzību

Bērzu darvai ir ne tikai aizsargājošas īpašības, tā kalpo arī kā lielisks piebarošanas līdzeklis, palielinot augu imunitāti. Bērzu darva efektīvi aizsargā dārzeņus, ogas, augļu kokus un krūmus pret dažādām sli*ībām.

Starp darvas sastāvdaļām ir toluols, fenols, parafīns, fitoncīds un ksilols, kas nodrošina tā augsto efektivitāti.

Lai pagatavotu profilaktisku šķīdumu, 10 litriem karsta ūdens pievienojam 2 ēdamkarotes darvas un 150-200 gramu koksnes pelnu. Rūpīgi samaisām un ļaujam nostāvēties 3-4 stundas. Lai novērstu augu slimības, ik pēc divām nedēļām veicam apsmidzināšanas procedūru.

Aizsardzība pret kaitēkļiem, izmantojot bērzu darvu

Bērzu darva efektīvi atbaida arī tādus kaitēkļus kā gliemežus, baltmušas, laputis, kolorādo vaboles, kurmju cirtes, sīpolu mušiņas un smecerniekus. Šķīdums kukaiņus neiznīcina, bet gan veiksmīgi aizgaiņā.

Lai iegūtu aizsargšķīdumu, 2 litros karsta ūdens izšķīdinām 1 ēdamkaroti darvas un 30-40 gramus rīvētu ziepju. Pēc rūpīgas samaisīšanas ļaujam šķīdumam nostāvēties 2-3 stundas un izmantojam to augu miglošanai reizi 12-14 dienās. Procedūru vēlams veikt vakarā, sausā un bezvēja laikā.

Pareiza bērza darvas šķīduma sagatavošana un savlaicīga izmantošana palīdzēs droši aizsargāt tavu dārzu no daudzām slimībām un parazītiem.

Ja tev noderēja šīs metodes, lūdzu, dalies ar rakstu sociālajos tīklos! Novēlam, lai tev šogad izdodas laba, slimību un kaitēkļu nesabojāta raža!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment