Uzzināju, kā restorānā vāra vistas buljonu (tagad gatavoju tādu mājās, tikai sanāk lētāk)

Reizēm mēs ar vīru ejam uz kafejnīcām vai restorāniem ne tikai gardi paēst. Tur mūs iedvesmo interesantas idejas, kuras var atkārtot mājās un dalīties ar jums.

Un tad kādu dienu pusdienās pasūtīju vistas buljonu ar dīvaino nosaukumu “consommé”. Izrādījās, ka tas bija tikai koncentrēts buljons. Ļoti sātīgi un garšīgi!

To gatavo no liela daudzuma vistas ar kauliem, pievienojot garšvielas un saknes. Tagad es jums visu parādīšu!

Sastāvdaļas:

viena neliela vesela vista vai vistas ciskas (800g) + vistas spārniņi (300g)
ūdens – apmēram 3-4 l
ingvers (sakne) – 4 cm
ķiploki – 1-2 daiviņas
burkāni – 1 gab.
sīpols – 1 gab.

Kā gatavot

Nebrīnieties, bet ingvera sakne mums palīdzēs pagatavot gardu buljonu! Jā, jā .Nogriež nepieciešamo daudzumu, nemizo:

Sagatavojiet burkānus, ķiplokus un sīpolus: nomizojiet tos, nogrieziet astes un atstājiet veselus (nav nepieciešams sagriezt gabalos)

Man ledusskapī vēl bija daži puravi, tāpēc arī tos pagatavoju. Buljonam var izmantot rāceņus, selerijas sakni, pastinaka sakni u.c.

Pagaidām sagatavotos dārzeņus un saknes noliec malā. Ielieciet vistu katlā:

Man bija vistas ciskas un pāri palikuši vistas spārniņi. Atcerieties, kā es parādīju, ka es tos nogriezu un pēc tam ieliku buljonā?

Šeit ir ļoti svarīgi ņemt pareizās vistas daļas – vislabāk der ciskas un spārni, tiem ir daudz kaulu un locītavu, buljons būs bagātīgs.

Piepildiet vistu ar ūdeni:

Ja gribas garšīgu buljonu, tad ūdenim jābūt mīkstam un labam. Izmantojiet filtrētu vai pudelēs pildītu ūdeni.

Lasi vēl: Kāpēc jūs nevarat turēt mājās naudas koku: 3 svarīgi iemesli

Novietojiet pannu uz vidējas uguns (vai nedaudz zem vidējās) un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai:

Kad tas vārās, samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet uz lēnas uguns 30 minūtes bez vāka. Neaizmirstiet noņemt putas:

Ir pagājušas 30 minūtes, tagad var pievienot dārzeņus. Vienkārši ielieciet tos katlā veselus:

Pēc tam vāra buljonu vēl vismaz stundu uz zemākās uguns. Daži pavāri iesaka gatavot 4 stundas, bet tas ir vairāk piemērots mājās gatavotai vistas gaļai. Jebkurā gadījumā apmēram pusei ūdens vajadzētu vārīties (man pietiek ar stundu).

Izņem dārzeņus un vistu no buljona un izkāš caur smalku sietu:

Mūsu buljons ir gatavs!

Vistas, kuru pagatavojām un no tās izņēmām, ir nedaudz jāatdzesē un jāsagriež gabaliņos, lai būtu ērti ēst. Vistas gaļa jāuzglabā atsevišķā traukā.

Šis ir skaistums, ko mēs iegūstam:

Šeit var pievienot pastinaka sakni, selerijas sakni, garšaugu stublājus, puravi, rāceņus – visu, kas ledusskapī der buljonam.

Lasi vēl: Biezs krējuma krēms no jebkura skābā krējuma, bez biezinātājiem. Krēms jebkuras taukvielas krējuma kūkai. Kā krēma krējumu nosvērt un saputot

Lai labi garšo!

Leave a Comment