Uzzini, kurā diennakts stundā izdzerta ūdens glāze var pasargāt no sirdstriekas

Daudzi ārsti mums iesaka dzert ūdeni biežāk. Parasts, tīrs saldūdens, lai par cik neitrālu to uzskatītu, var pozitīvi ietekmēt mūsu veselību. Bet tas nenozīmē, ka tagad darbā katru rītu pirmais, kas jādara, jāiztukšo viss ūdens trauks. Ir svarīgi zināt, kad ir labākais ūdens dzeršanas laiks un kādās devās. Par to mēs šodien parunāsim.

Glāze auksta ūdens

Droši vien ir vērts sākt ar pirmajām pamošanās minūtēm. Daudzi cilvēki dod priekšroku no rīta doties uz virtuvi, lai pagatavotu sev uzmundrinošo kafiju, bet tas nav pareizi. Galu galā šis iecienītais dzēriens, ja to dzer tukšā dūšā, aktivizē hormona holecistokinīna ražošanu. Kas, savukārt, ir atbildīgs par gremošanas sistēmas darbību. Un ko mums vajadzētu sagremot pašā dienas sākumā?

Tā vietā, izdzerot glāzi vai divas auksta ūdens, viss tavs organisms kļūs aktīvs darbam. Auksts ūdens aktivizē iekšējos orgānus, lai pēc desmit minūtēm bez problēmām varētu brokastot. Tajā pašā laikā jūs pēc garas nakts papildināsiet šķidruma līmeni organismā.

Aukstu ūdeni var lietot zonā starp pusdienām un vakariņām. Gadījumā, ja esat aizrāvies ar dažādām uzkodām, kas neļauj sasniegt vēlamos skaitļus uz svariem, auksts ūdens būs labs palīgs. Fakts ir tāds, ka mūsu ķermenis tērē kalorijas burtiski ar jebkuru darbību. Tostarp ūdens dzeršanu.

Vakarā pirms vannas glāze ūdens palīdzēs organismam pazemināt asinsspiedienu. Karstais ūdens ārā un aukstais iekšā nodrošinās normālu līdzsvaru un patiesībā dos iespēju maksimāli izbaudīt relaksācijas procesu. Turklāt daži iekšējie orgāni jums par to būs pateicīgi.

Glāze ūdens pirms gulētiešanas var arī palīdzēt samazināt sirdslēkmes risku. Tajā pašā laikā ārsti iesaka dzert ūdeni istabas temperatūrā, nepievienojot citronu, sāli vai cukuru. Vajadzīgs ir parasts negāzēts ūdens.

Mīnusi

Lielākoties mīnusi ir saistīti ar izmantotā šķidruma daudzumu un tā temperatūru. Kā jau viss, arī ūdens dzeršana ir jālieto ar mēru. Pretējā gadījumā jūs varat kaitēt savai veselībai.

Ūdens dzeršana tieši pirms ēšanas var negatīvi ietekmēt visu gremošanas procesu. Pārāk daudz ūdens var sajaukties ar kuņģa skābi un padarīt to mazāk piesātinātu. Tāpēc labāk nepārspīlēt un aprobežoties tikai ar vienu glāzi. Un sāciet ēst tikai 5-10 minūtes pēc dzeršanas.

Turklāt pārāk auksts ūdens var palēnināt gremošanas procesu. Ķermenis būs aizņemts, mēģinot paaugstināt temperatūru, tērējot lielāko daļu savu resursu šim jautājumam. Tāpēc esiet gatavi tam, ka vēders kurnēs ļoti pārliecinoši un aktīvi.

Turklāt jutīgajiem zobiem un rīklēm ļoti nepatīk auksts ūdens. Tas rada diskomfortu un sāpes. Un dažos gadījumos auksts ūdens var pat kaitēt veselībai.

Ja organismā ir kritiski liels ūdens daudzums, tas var pat izraisīt nātrija līmeņa pazemināšanos asinīs. Ārsti šo stāvokli sauc par hiponatriēmiju, un tas var izraisīt dažādas nepatīkamas sekas. Proti: sirds un asinsvadu slimību attīstību, kaulu un saišu vājināšanos, koncentrēšanās spējas pasliktināšanos un pat nāvi. Bet jums nevajadzētu pārāk daudz uztraukties. Galu galā dažas papildu glāzes ūdens nenovedīs pie šāda stāvokļa. Par šādām problēmām var runāt, ja ūdeni dienā patērē 5-6 litrus virs mēra.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment