Uzziniet 10 plaušu vēža simptomus, pirms nav par vēlu

 

Saskaņā ar Amerikas onkoloģijas savienības datiem, plaušu vēzis ir viens no klusākajiem un bīstamākajiem vēža veidiem, jo tā simptomi bieži vien ir tik nemanāmi, ka nav iespējams laikus noteikt slimības iemeslus, ziņo portāls Fithacker!

Pat tad, ja jūs nesmēķējat, nenozīmē, ka nevarat tikt pakļauti šī vēža saslimšanas riskam. Ar plaušu vēzi var saslimt jebkurš, tādēļ ļoti svarīgi ir zināt jau laicīgi, kādi ir šī slimības simptomi, lai vajadzības gadījumā spētu tos atpazīt. Vienlaikus gan svarīgi atcerēties, ka precīzu diagnozi var uzstādīt TIKAI UN VIENĪGI ārsts!

 

  1. Klepus laikā izdalās asinis

Katru reizi klepojot, īpaši tad, ja esat saaukstējušies, nekādā gadījumā krēpām nevajadzētu saturēt asinis. Ja gadījumā atklepojat asinis, tas ir viens no brīdinājuma signāliem, ka jums nekavējoties jādodas pie sava ārsta. Ar laiku asins izdalīšanās kļūs aizvien intensīvāka.

  1. Nepamatots svara zudums

Lai gana svara zudums parasti tiek uzskatīts par pozitīvu iezīmi, tas nebūt nav nekas labs, ja svars zūd strauji un pēkšņi, turklāt bez jebkādiem iemesliem (jūs nenodarbojaties ar sportu, neievērojat veselīgu dzīvesveidu). Tas var liecināt, ka jums ir vēzis, jo organismam trūkst barības vielas, tādēļ tas sāk lietot visas esošās rezerves. Galu galā svars sāk zust pat tad, ja ir normāls uzturs un ikdienā nodarbojaties ar sportu.

  1. Kaulu sāpes

Lielākā daļa vēža veidu galu galā aiziet uz kauliem, jo kauli ir mūsu organisma galvenās sastāvdaļas. Ja gadījumā jums rodas pēkšņas un nepamatotas sāpes mugurā vai gurnos, pakonsultējieties ar savu ārstu. Iespējams, ka to izraisa artrīts vai, piemēram, plaušu vēzis.

  1. Klepus pasliktināšanās

Jums var būt vai nu hronisks, vai pavisam nesen iegūts klepus. Ja gadījumā klepus ir ilgstošs un nepāriet, ir obligāti jāmeklē mediķu palīdzība. Šis ir viens no klasiskajiem plaušu vēža simptomiem, kas parasti parādās agrīnā slimības stadijā.

  1. Sāpes krūtīs

Jebkuras sāpes krūtīs pacientiem būtu jāapspriež ar ārstu, jo šajā rajonā atrodas plaušas un sirds. Ja gadījumā dziļas ieelpas laikā izjūtat ļoti spēcīgas sāpes krūtīs, nekavējoties vērsieties pie ārsta.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējās piecas pazīmes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment