Uzziniet 10 plaušu vēža simptomus, pirms nav par vēlu

  1. Hroniskas elpošanas ceļu problēmas

Kad jūs ciešat no pneimonijas vai jebkuras citas elpceļu infekcijas, to ar laiku vajadzētu izārstēt. Tie, kam ir plaušu vēzis, parasti šādu infekciju gadījumā slimība turas pat vairākus mēnešus. Ārsti parasti izraksta antibiotikas, kas tikai mazliet atvieglo situāciju.

  1. Krepitācija

Plaušu vēžu pacienti ļoti bieži cieš no dīvainām skaņām plaušās, kad tajās esošajam gaisam tiek traucēta apmaiņa un padeve. Šī svilpojošā skaņa nepazudīs, kamēr ārsts nenoteiks tiešo diagnozi. Pamatā tā var būt vienkārša elpceļu infekcija, taču reizēm tas tomēr ir vēzis.

  1. Hronisks nogurums

Vēžu šūnas medī organismā esošās veselās šūnas, liekot mūsu imūnsistēmai atrasties nemitīgā trauksmes stāvoklī. Tā rezultātā vēža slimnieki izjūt nemitīgu nogurumu. Viņu organisms cenšas cīnīties ar invazīvajām vēža šūnām. Iesakām par lielu nogurumu jau laikus vērsties pie speciālistiem, kamēr situācija nav pasliktinājusies.

  1. Aizsmakums

Jūsu veselās plaušas palīdz jums runāt bez jebkādām aizķeršanām, taču plaušu vēža attīstības laikā balss sāk aizsmakt. Tā rezultātā cilvēks var būt aizsmacis pat lielāko dienas daļu. Iesakām doties pie ārsta, lai tas pārbauda gan mutes dobumu, gan rīkli, gan plaušas.

  1. Sezonālās alerģijas

Vēl viena neparasta plaušu vēža iezīme ir sezonāls drudzis vai alerģijas. Kad slimie cilvēki ieelpo putekļus vai citus alergēnus, viņu imunitāte pārāk asi sāk reaģēt. Iespējams, ka ar gļotām sāk pildīties deguna blakus dobumi, kas rada elpošanas grūtības, šķavas. Šādi paši simptomi saistāmi arī ar plaušu vēzi. Ja siena drudža simptomi neizzūd dienu no dienas, ļoti svarīgi ir vērsties pie ārsta pēc palīdzības. Speciālisti jums pateiks, vai tā ir tikai sezonāla problēma, vai arī kaut kas nopietnāks.

 

Neaizmirstiet dalīties ar šo svarīgo informāciju arī ar citiem lasītājiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment