Uzzinot šo citronu gatavošanas veidu, vairs negribēsi ēst svaigus citronus

Nogaršojot pēc šīs receptes gatavotus citronus, vairs negribēsiet ēst svaigus citronus. Pareizi izvēlēti garšaugi un garšvielu salikums, kā arī aso piparu notis citrona garšu padara vēl piesātinātāku un interesantāku. Citronu sagatavei vajadzēs ne vairāk kā 20 minūtes, uzglabāt tos vēsā vietā var līdz 1 gadam.

Sastāvdaļas citronu pagatavošanai:

Citroni – 1,5 kg;
pipari – 1 gab;
lauru lapa – 1 lapa uz burku;
diļļu sēklas – 1 tējkarote katrai burkai;
koriandra sēklas – 0,5 tējk. katrai burkai;
melnie pipari – ceturtdaļa tējkarotes katrai burkai;
ķiploki – 2-3 daiviņas katrai burkai;
sāls (rupjā) – katrai burkai 2 tējkarotes;
auksts ūdens.
Rūpīgi nomazgā visus citronus un nosusina tos ar papīra dvieļiem. Citronus sagriež gredzenos un izņem kauliņus.

Asos piparus sagrieziet plānās ripiņās.

Lasi vēl:  “Pie stūres” paskaidroja, kāpēc braucošā automašīnā logus labāk turēt aizvērtus

Sagatavotā stikla burkā, kuras tilpums ir 1 litrs, ievietojiet 1 lauru lapu, 1 tējkaroti diļļu sēklu, 1/4 melno piparu zirnīšu, 0,5 tējkarotes koriandra sēklu, 2-3 ķiploka daiviņas, 2 tējkarotes sāls un nedaudz aso piparu.

Piepildiet burkas ar citroniem un katru papildiniet ar 2 tējkarotēm sāls. Šādi sakārtojiet visus citronus. Piepildiet burkas ar aukstu ūdeni.

Aizstāsiet burkas ar vākiem un labi sakratiet, lai produkti sajauktos. Atstājiet citronus ievilkties apmēram uz nedēļu.

Lasi vēl: VIDEO: Maksima Galkina koncertā tika sarīkota provokācija: Allas Pugačovas vīru gribēja apkaunot, bet kaitniekam nekas neizdevās

To garša neatstās vienaldzīgu nevienu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment