Vācu gaumē gatavoti biešu salāti – veselīgs un garšīgs ēdiens visiem gadalaikiem

Šie salāti, kas ir viegli un ātri pagatavojami, ir bagāti ar uzturvielām un atspoguļo Vācijas kulinārijas tradīcijas, kas raksturojas ar vienkāršību, sātīgumu un autentiskumu.

Salātu pamatā ir bietes, kas piešķir tiem izteiktu un īpašu garšu. To dabīgais saldums lieliski kontrastē ar sāļākām vai skābākām sastāvdaļām. Atkarībā no pagatavošanas veida, bietes var būt kraukšķīgas vai mīkstas, tādējādi bagātinot salātu tekstūru.

 

Biešu spilgtās krāsas – sarkanā vai dzeltenā – piešķir salātiem vizuālu pievilcību. Turklāt tās ir lielisks vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu avots, padarot šos salātus gan gardus, gan veselīgus. Bietes lieliski harmonizē ar sieriem, riekstiem, zaļumiem un dažādām mērcēm, piedāvājot bagātīgas garšu nianses.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

 

Pagatavošanas gaita:

Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.

Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos.

Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos.

Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos.

Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.

Galbenā salātu “rozīnīte”gan ir mērce! Par to raksta otrā lapā!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Lai pagatavotu mērci, apvienojam medu ar sinepēm, augu eļļu un citronu sulu. Apmaisām mērci un pievienojam to salātiem.

Sanāk pārsteidzošs, grezns un apetīti rosinošs ēdiens, ko varam gatavot ne tikai katru dienu, bet arī celt svētku galdā.

Siļķi izvēlamies pēc savas gaumes un, ja patīk sāļāks variants, tad sāli salātiem nav jāpievieno. Kā alternatīvu siļķēm varam izmantot skumbriju vai jebkuras citas sālītas zivis.

Sastāvdaļas:

2 bietes;
1 siļķes fileja;
1 skābs ābols;
1 sīpols;
Sinepju graudiņi un medus pa 1 tējkarotei;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
0,5 tējkarotes parasto sinepju;
Sula no citrona pusītes.

 

Bietēm piemīt dabisks saldums un zemes garša, kas, pievienojot citronu sulu, kļūst vieglāka un izteiksmīgāka. Citrona skābums atsvaidzina biešu saldumu, radot dzīvīgu garšu līdzsvaru. Turklāt citronu sula palīdz saglabāt biešu dzīvotspējīgo krāsu, padarot salātus vizuāli pievilcīgākus, kā arī novērš oksidāciju, saglabājot salātus svaigus ilgāk.

Izmēģini arī tu šos lieliskos salātus, nenožēlosi! Ja tev garšoja, noteikti padalies ar recepti sociālajos tīklos!

Leave a Comment