Vācu salāti tiek gatavoti no svaigiem un augstas kvalitātes produktiem, piemēram, kartupeļiem, gurķiem, sīpoliem, āboliem un dažādām zaļumu lapām, kas piešķir ēdienam bagātīgu garšas niansi un dažādas tekstūras.
Recepte ietver dažādu garšvielu un marināžu izmantošanu, piemēram, etiķi, sinepes, dilles un cukuru. Šo sastāvdaļu apvienojums piešķir salātiem īpašu, labi sabalansētu garšu, kur harmoniski savienojas svaigums ar vieglu pikantumu.
Dažos vācu salātu veidos, tiek pievienots bekons vai speķis, kas piešķir bagātīgu un dūmu garšu. Bekons pievieno arī tekstūru un sātīgumu, kas padara salātus īpaši apmierinošus. Manā variācijā būs viena cita sastāvdaļa, kas arī tam piešķirs nedaudz sāta papildmomentu. Tātad šodien jums pastāstīšu par manuprāt labāko variāciju vācu kartupeļu salātiem.
Precīzas sastāvdaļas būs atrodamas raksta beigās
Pagatavošana
Novārām kartupeļus ar mizu līdz gatavībai, nomizojam un sagriežam mazos kubiņos. Kartupeļus ieziežam ar augu eļļu un apslakām ar citronu sulu, apkaisām ar sāli un melnajiem pipariem. Sasmalcinām pētersīļus un apkaisām ar tiem kartupeļus. Marinētus gurķus sagriežam mazos pusgredzenos un pievienojam kartupeļiem. Tālāk seko lielākā atškirība no klasiskās versijas!
Kūpināto desu sagriežam mazos gabaliņos, sīpolu sagriežam mazos kubiņos. Sīpolu un desu pievienojam salātiem. Pievienojam salātiem majonēzi un sinepes un rūpīgi samaisām.
Iegūstam vienkāršus, bet sātīgus salātus – tos var pagatavot gan kā uzkodu ikdienā, gan izmantot kā svētku galda sastāvdaļu.
Izmēģini arī tu šos burvīgos vācu salātus – tik smeķīgi, ka mēli var norīt. Būsim arī pateicīgi, ja padalīsies ar šo recepti sociālajos tīklos!
Sastāvdaļas
5 kartupeļi;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
2 ēdamkarotes citronu sulas;
1/3 sāls;
1/3 tējkarotes melno piparu;
pušķītis pētersīļu;
5 marinēti gurķi;
1 sīpols;
150 grami kūpinātas desas;
1 tējkarote franču sinepju;
3 ēdamkarotes majonēzes.
Kūpināšanas process piešķir desai dūmu, sāļuma un nedaudz saldenas notis, kas rada bagātīgu garšu buķeti. Tas papildina kartupeļu salātu maigumu un piešķir tiem intensīvāku garšas dimensiju. Kūpinātas desas stingrā un sulīgā tekstūra lieliski kontrastē ar kartupeļu mīkstumu un gurķu kraukšķīgumu, radot interesantu un patīkamu kombināciju.
Šis solis arī pievieno olbaltumvielas un sāļumu, kas ne tikai uzlabo garšu, bet arī padara salātus sātīgākus un piemērotākus kā pamatēdienu.
Lai labi garšo!
Kāpēc tomāti pūst tieši uz krūmiem: agronomi iesaka negaidīt – jārīkojas ātri