Vai elektroniskās cigaretes ir vārti uz nikotīna atkarību pusaudžu vidū? Pētnieki saka, jā!

Mūsdienās tik modernās elektroniskās cigaretes, kuras ir pieņemts uzskatīt par “veselīgāku” alternatīvu klasiskajām cigaretēm, ir vārti uz nikotīna atkarību pusaudžu vidū – par to liecina nesen veiktais pētījums.

Nesen veiktā žurnāla “Tobacco Control” pētījumā ir atklājies, ka 34,4% aptaujāto jauniešu Anglijā, kas smēķē elektroniskās cigaretes, pēc gada pāriet uz klasiskajām cigaretēm, vēloties uzņemt lielāku nikotīna devu. Kopā tika aptaujāti 2,386 jauniešu, 20 skolās Anglijā.

Ja elektroniskās cigaretes kādreiz izmantoja pieauguši cilvēki, kas vēlējās atbrīvoties no nikotīna atkarības, tad tagad elektroniskās cigaretes un to paveidi ir kļuvuši par modes lietu, kas lielā mērā piesaista pusaudžus. Tāpat jāpiemin, ka nenobriedis organisms ir daudz uzņēmīgāks un vieglāk pieradināms pie atkarību izraisošām vielām.

Pētnieki aicina vecākus pievērst uzmanību bērna veselībai un neļaut izmantot elektroniskās cigaretes, neskatoties tikai uz iespējamās nikotīna atkarības risku nākotnē, bet arī uz ietekmi, kādu tās atstāj veselībai – pretēji mītam, elektroniskās cigaretes nav veselīgas!

Lasi vēl: Šokējošs atklājums – elektroniskās cigaretes iznīcina 85% mutē esošo šūnu!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment