Gadījumā, ja ir palicis ļoti maz lādiņa, pareizāk ir viedtālruni pārslēgt ekonomiskajā (vai īpaši ekonomiskajā) režīmā un periodiski pārslēgt to lidmašīnas režīmā. Piemēram, esat nosūtījis ziņu savam sarunu biedram un gaidāt atbildi.
Varat pārslēgt ierīci lidmašīnas režīmā un pēc aptuveni 5 minūtēm izslēgt lidojuma režīmu un saņemt jaunas ziņas. Šāda manipulācija ietaupīs lādiņu ilgākam laika periodam, nekā pastāvīgi izslēdzot un ieslēdzot ierīci.
Kāds ir secinājums?
Lai izslēgtu viedtālruni, varat:
1. brīžos, kad tā darbība var traucēt vai kaitēt kādām citām īpaši jutīgām ierīcēm;
2. Lai taupītu akumulatoru. Izslēgšana uz nakti ir piemērota, bet izslēgšana un ieslēgšana reizi stundā noteikti nav piemērota;
3. Lai ilgstoši uzglabātu ierīci, ja akumulatoru nav iespējams izņemt. Šādā gadījumā viedtālrunis ir pilnībā jāuzlādē. Neaizmirstiet periodiski uzlādēt ierīci (reizi sešos mēnešos), lai uzturētu akumulatora darbību.
Atcerieties arī un to, ka reizi mēnesī ir vēlams pārstartēt mobilo ierīci (pietiek izslēgt un ieslēgt). Šī procedūra ļaus operētājsistēmai atkal ielādēties, izlabot kļūdas un atbrīvoties no atlūzām operatīvajā atmiņā. Periodiska viedtālruņa pārstartēšana ir lietderīga lieta. Un, ja jūsu ierīce nav jauna un darbojas lēni, ir labāk to pārstartēt biežāk.
Lasi vēl: Kaķis, kas izskatījās pēc pumas, dzīvoja prom no cilvēkiem, bet kādu dienu viņš ieradās patversmē un sāka lūgties iekšā
Vai jūs izslēdzat savu telefonu? Rakstiet komentāros
Tevi noteikti interesēs
- “Virs tā šī diena bija saulaina un gaiša!”: meteorologs Toms Bricis dalās ar kadriem, parādot, kur patiesībā virs Latvijas šajā pelēkajā laikā atrodas saule (+ VIDEO)
- Astoņi gaisu attīroši istabas augi, kas dabiski absorbē kaitīgās gāzes
- 5. decembris ir ”neveiksmīgā piektdiena”: ko nevajadzētu darīt, lai nezaudētu laimi un labklājību
- Uz svētku galda ir tik daudz ēdienu, bet Jaungada salātu “Svaigums” viesi vienmēr apēd vispirms — tik vienkārši un garšīgi
- No 1.janvāra nepatīkama ziņa sagaida visus kravas transportlīdzekļa vadītājus: ”Ceļi tiek viņu dēļ sabojāti”
- Labākais Žuljēns ar sieru, ko man gatavoja mans draugs no Francijas: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens








