Vai jums patīk ātrās ēdināšanas produkti? Eksperimentā noskaidrots, kas notiek ar jūsu organismu, ja jūs tos ēdat katru dienu

Amerikāņu uztura speciāliste Nikoleja Rodrigesa nolēma veikt savu pētījumu un pārbaudīt, kā ātrās ēdināšanas produkti ietekmē veselību. Viņa mēnesi tos ēda reizi dienā.

Ar secinājumiem, kādus Nikoleja Rodrigesa ieguva pēc eksperimenta, varat iepazīties šajā rakstā.

Palielinās insulta risks

Regulāri ēdot ātrās ēdināšanas uzkodas vairāk nekā reizi dienā, palielinās nātrija uzņemšana. Pēc Rodrigesas teiktā, dubultā siera burgerī, frī kartupeļos un nelielā piena kokteilī ir vairāk nekā 1500 mg nātrija.

Savukārt 2020.-2025. gada “Uztura vadlīnijās” amerikāņiem ieteikts uzņemt ne vairāk kā 2300 mg nātrija dienā. Lielākajai daļai cilvēku tas atbilst 1 tējkarotei sāls. Pārmērīgs ātrās ēdināšanas produktu patēriņš var nepārprotami pārsniegt šos ierobežojumus.

“Laika gaitā liels nātrija patēriņš var paaugstināt asinsspiedienu un palielināt sirds un asinsvadu slimību un insulta risku,” norāda ārste.

Pēc mēneša eksperimenta, Rodrigesas urīna analīzēs nātrija rādītāji bija pieauguši par 2,8%! Tā ir ļoti augsta izaugsme!

Liekā svara palielināšanās

Hamburgers, frī kartupeļi un limonāde vienā ēdienreizē var pievienot vismaz 1000 kcal. Lietojot katru dienu ievērojami vairāk kaloriju, nekā organismam nepieciešams, laika gaitā var palielināties svars.

Lasi vēl: Labākais veids asinsvadu tīrīšanai – ķiploku uzlējums

Katru dienu uzturā lietojot ātrās ēdināšanas produktus, pēc mēneša Rodrigesa bija pieņēmusies svarā par 4,6 kg.

Šķiedrvielu deficīts

Rodrigesa iesaka ievērot normu – uzņemt 14 g šķiedrvielu uz 1000 kalorijām. Tomēr viņa norāda, ka populārajos sezonālajos zaļumu un vistas gaļas salātos ir tikai 5 g šķiedrvielu.

Tā kā lielākajā daļā ātrās ēdināšanas restorānu ēdienkartēs ir salīdzinoši maz pilngraudu, riekstu un sēklu produktu, jūsu organisms nesaņems nepieciešamās uzturvielas. Un tas negatīvi ietekmēs kuņģa un zarnu sistēmu, var izraisīt aizcietējumus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment