Palielinās paaugstināta holesterīna līmeņa risks
Ātrās ēdināšanas pārtika satur daudz piesātināto tauku. Pamatojoties uz 2000 kaloriju diētu, maksimālā piesātināto tauku deva ir 22 g dienā. Līdz ar to vienā ātrās ēdināšanas maltītē var uzņemt 75 % šo tauku, bet dažkārt pat 100 un 150 % no ieteicamās dienas devas.
Liela daudzuma piesātināto tauku lietošana ir saistīta ar paaugstinātu sliktā holesterīna līmeni. Uztura pamatnostādnēs 2020.-2025. gadam noteikts, ka piesātinātie tauki nedrīkst veidot vairāk nekā 10 % no kalorijām.
Tiek zaudētas uzturvielas
Ja daudz ēdat ātrās ēdināšanas restorānos, iespējams, zaudējat svarīgas uzturvielas. Uztura vadlīnijās ir norādītas četras vielas, kuru visbiežāk trūkst. Tās ir kalcijs, šķiedrvielas, D vitamīns un kālijs.
Visas šīs vielas jūs nesaņemsiet no ātrās ēdināšanas produktiem. Līdz ar to jūs nevarēsiet nodrošināt dienas normu.
Palielinās risks saslimt ar 2. tipa diabētu
Publicētā pārskata pētījumā konstatēts, ka ātrās ēdināšanas produktu lietošana uzturā biežāk nekā divas reizes nedēļā ir saistīta ar lielāku II tipa diabēta rašanos.
Ja jums ir prediabēts, ātrā ēdināšana nenodrošina sabalansētu uzturu, kas jums nepieciešams.
Tevi noteikti interesēs
- Kas patiesībā notiek ar auto, ja ar to brauc tikai reizi nedēļā
- Pēc šī incidenta es vairs nekad nepalīdzēšu svešiniekiem izņemt naudu no bankomāta
- Rīgā mani apturēja likumsargi un lūdza mani pārkāpt ceļu noteikumus un beigās man atnāca sods: stāstu kas notika
- Kāpēc zirņu zupa sanāk bez garšas: kļūda, ko pieļaujam gandrīz visi
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk
- No 29.oktobra vakara laikapstākļi kardināli mainīsies ”Priekš rudens mēneša tas ir netipiski”









