Vai jūs varat dzert uzlejamo tēju nākamajā dienā: atbilde, kas jūs pārsteigs

Sausās tējas lapiņās ir noderīgas vielas, un to vērtība saglabājas daudzus gadus.

Bet, diemžēl to pašu nevar teikt par novārītu tēju, kurā noderīgās īpašības izzūd pēc dažām stundām.

Turklāt, tiklīdz novārījums atdziest līdz aptuveni 30 grādu temperatūrai, tas kļūst kārdinošs visa veida sēnītēm un citiem kaitīgiem mikroorganismiem.

Un, ja šāds brūvējums nostāvēs pāris dienas, tajā var atrast pelējumu.

Attiecīgi tēja kļūs tik bīstama cilvēku fiziskajai labsajūtai.

Šādā situācijā tējkanna jāatbrīvo no dzēriena paliekām, rūpīgi jāizskalo zem tekoša ūdens, izmantojot sūkli, lai no sieniņām noņemtu gļotas un pelējumu.

Pēc tam tējkannā ielejiet verdošu ūdeni un atstājiet atvērtu, līdz tas ir pilnīgi atdzisis. Tad šo ūdeni izlejiet un varat atkal lietot tējkannu.

Lasi vēl: Salāti “Dons Žuans”: pārsteidzoši garšīgu salātu recepte

Pamatojoties uz iepriekš minēto, uzlejamo tēju ieteicams dzert 15-20 minūtes pēc tās pagatavošanas.

Jā, pēc 5-6 stundām tā nekļūs kaitīga, bet tā zaudēs garšu un aromātu, kā arī zaudēs savus derīgos elementus. Bet 24 stundu laikā šāda tēja vairs nebūs lietojama, pat ja tā tiks pārsildīta.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Arī zaļo tēju ieteicams dzert 20-25 minūtes pēc pagatavošanas, ja vēlaties izbaudīt tās patieso garšu un gūt maksimālu labumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment