Vai lādētāju var atstāt rozetē, ja tālrunis tam nav pievienots? Izpētīsim mītus un noskaidrosim patiesību!

Jebkuram viedtālruņa īpašniekam, visticamāk, vismaz reizi ir radies jautājums: vai drīkst atstāt elektriskajā kontaktligzdā lādētāju arī tad, ja tālrunis nav tam pievienots?

Tiesa, ne vienmēr ir ērti lādētāju katru reizi no jauna iespraust rozetē, it īpaši, ja tā atrodas grūti sasniedzamā vietā, piemēram, aiz dīvāna.

Ko iebērt tualetē pirms viesu nākšanas; smieklīgi vai nē, bet daru tā vienmēr

Daudzi no mums iesprauž un ilgstoši atstāj lādētāju pie strāvas un pēc vajadzības vienkārši pievieno tam tālruni. Bet rodas jautājums: vai tas ir droši?

Un kas notiek ar lādēšanas ierīci, ja atstāj to pastāvīgi savienotu ar kontaktligzdu? Šajā saistībā aplūkosim trīs mītus un beidzot noskaidrosim patiesību.

  1. mīts: palielinās elektroenerģijas patēriņš

Vai lādējamā ierīce patērē elektrību, ja tai nav pievienots tālrunis? Jā, patērē gan, jo tajā turpina darboties neliels ģenerators. Protams, tas neizlieto tik daudz enerģijas, kā uzlādējot ierīci, bet patēriņš joprojām ir.

Mēneša laikā tas nav būtisks, bet gada laikā var pārvērsties par vairākiem kilovatiem, kas jau ir manāms apmērs elektrības izmaksu ziņā. Tāpēc – ja vēlies ietaupīt elektronerģiju, labāk pēc tālruņa uzlādes ir atvienot lādētāju no kontaktligzdas.

  1. mīts: īsāks lādētāja kalpošanas laiks

Labs, kvalitatīvs barošanas bloks parasti kalpo apmēram sešus gadus. Droši vien, uzlādējot ierīci, esi pamanījis, ka barošanas bloks sakarst. Kad ierīce ir atvienota, tas atdziest, bet ne pilnībā, saglabājot siltumu pat tad, ja tālrunis nav pievienots.

Ja lādētājs tiek pastāvīgi sildīts, tā kalpošanas laiks pakāpeniski samazinās. Elektrolītiskie kondensatori nolietojas, bet strāvas padeve samazinās, kas var ietekmēt tava tālruņa uzlādes kvalitāti.

  1. mīts: ugu****stamība

Šeit viss ir vienkārši –  lēti lādētāji ir slikti, bet kvalitatīvi –  labi. Lēts lādētājs, kas visu laiku tiek turēts kontaktligzdā, ir neaizsargāts pret sprieguma lēcieniem un var pārkarst. Savukārt dārgam, kvalitatīvam lādētājam, visticamāk, nekāds kaitējums šajā gadījumā netiks nodarīts.

Bet rodas jautājums –  kāda jēga visu laiku turēt ieslēgtu pat dārgu lādētāju? Tas ir ne tikai nesaprātīgi, bet arī potenciāli bīstami. Labāk pēc tālruņa uzlādes ir atvienot no strāvas avota jebkuru lādētāju, lai pasaudzētu savus nervus un izvairītos no iespējamām nepatikšanām.

Neparasta kabaču recepte, kas sezonas laikā pazudīs no galda acumirklī

Tādējādi varam secināt, ka nav ieteicams atstāt lādētāju pastāvīgi savienotu ar kontaktligzdu. Tas nav ekonomiski, samazina ierīces kalpošanas laiku un var radīt ugu****stamības risku.

Ja tev noderēja šī informācija, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Būsim arī pateicīgi par taviem komentāriem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment