Vai Latviju atkal sagaida trakas dabas stihijas? Laika ziņu eksperts Toms Bricis nācis klajā ar prognozēm gaidāmajai nedēļai

Foto – Pexels

Kā skaidro Bricis, tad, kad gaisa temperatūra sāk pārsniegt +25 grādu atzīmi, nav izslēgtas arī mūžīgās dabas stihijas – gan krusa, gan krasas vēja brāzmas. Runājot par temperatūras režīmu kopumā, šīs nedēļas laikā piekrastē tie būs aptuveni +22 līdz +23 grādi, bet citviet karstākajās dienās pēcpusdienā termometra stabiņš pakāpsies arī no +28 līdz pat +30 grādiem. Un tāda būšot visa šī nedēļa. Kā sola laika ziņu eksperts – nekādu citu lielu, kardinālu izmaiņu dabas apstākļos nebūs.

Tomēr ir kāda lieta, no kā jābūt ļoti uzmanīgiem. Un tās ir zilaļģes, kas sākušas vairoties arī Latvijas ūdenstilpnēs. Un vairs ne tikai mazajās ūdenstilpnēs vai tur, kur ir stāvošs ūdens, bet nu jau arī jūrā. Tāpēc eksperts teic, ka tad, kad dodaties peldēt, tomēr ir vērts uzmest aci ūdenim un pavērot, vai tajā nav redzami mazi zilganzaļi gruzīši. Kā zināms, ja izpeldas šādā ūdenī, sekas var būt diezgan nepatīkamas. Arī mājdzīvniekus tādā peldināt nevajadzētu, Bricis norāda. Tātad, ja pamanāt, ka ūdens ir aizdomīgā zilganzaļā krāsā – peldēties nevajag.

Foto – Pexels

 

Tava izlietne ir aizsērējusi? Paņem plastmasas piena pudeli un likvidē aizdambējumu minūtes laikā!

Toms Bricis saka, ka tiem, kam vasaras karstums patīk, tiem šī nedēļa sagādās prieku, bet tiem, kam karstumā ir grūti, arī šajā nedēļā dažbrīd liksies par grūtu. Labā ziņa ir tāda, ka no rītiem un vakaros gaiss vēl būs pietiekoši dzestrs, tāpēc šajā laikā šie cilvēki jutīsies vēl labi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment