Vai smieklīgi, vai nē: kāpēc es katru nedēļu leju etiķi podā

* No rīta pietiks iztīrīt ar tualetes birsti poda iekšpusi un redzēsiet, cik viegli nāk nost akmens un kaļķakmens nogulsnes;

* Ieslēdzu ūdeni un noskaloju podu, izlaižot ūdeni no ūdens tvertnes.

Ja ir stipri netīrs?

Ja pēc tīrīšanas paliek traipi vai netīrumi, var mēģināt izmantot sodu. Es to darīju pirmajās pāris reizēs, bet vēlāk pārgāju tikai uz etiķa lietošanu naktī, un sodu vairs neizmantoju.

 

Es ņēmu sausu sodu un bēru to tieši tualetes podā (pirms tam arī vajadzēja noslēgt ūdeni). Ar ūdenī samērcētu sūklīti uzputoju sodu un atstāju to podā uz pusstundu.

Pēc tam uz sodas uzlej neatšķaidītu etiķi. Ērtāk ir ieliet etiķi pulverizatorā un izsmidzināt, nevis liet ar strūklu. Maisījums uzreiz sāk putot, un tad izmantoju tualetes birsti, lai labi iztīrītu podu. Pēc tam nolaižu ūdeni, noskaloju sodu, un viss ir kārtībā!

 

Un vēl viens labs variants santehnikas tīrīšanai. Te etiķi nelejam tualetes podā, bet ūdens tvertnē. Kāpēc? Pamēģiniet kādreiz tajā ieskatīties, un jūs būsiet pārsteigti. Lai arī tajā līst iekšā tīrs ūdens, arī tur var izveidoties nogulsnes, var ieviesties sēnīte un pat pelējums.

 

Tāpēc es periodiski daru tā:

1. Ūdeni nenolaižu, kā iepriekšējos tīrīšanas veidos, bet ūdens tvertnē ieleju 0,5 litrus 9% etiķa;

2. Atstāju uz nakti. Tualeti tajā laikā lietot nedrīkst vai arī jāizvēlas diena, kad neviena nav mājās.

3. Noslēdzu ūdeni un nolaižu ūdeni no tvertnes. Kamēr tajā atkal pietek tīrs ūdens, tā iekšpusi var viegli iztīrīt ar birsti vai sūkli.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment