Vai vistas ir pārāk gudras, lai tās ēstu? Atklāta neticama patiesība par šiem putniem

Viltīgas vistas dažreiz izliekas, ka ir atradušas ēdienu, lai pievilinātu tuvāk citus sugas brāļus tikai tāpēc, lai viņus varētu pielabināt uz seksu.

Dzīvnieku uzvedības eksperts Dr. Lori Marino apgalvo, ka šāda stratēģija ir augsti attīstīta intelekta pazīme. Zinātnieks uzskata, ka vistas noteiktās sfērās ir tikpat gudras, cik zīdītāji.

wa225436

Zinātniskajā žurnālā Animal Cognition viņš raksta: “Mans slēdziens ir tāds, ka vistas ir tikpat kognitīvi, emocionāli un sociāli kompleksas kā liela daļa citu gudrāko putnu un zīdītāju.”

Viņš arī komentē:

Spēja maldināt ir viens no šādiem piemēriem. Gaiļi dažkārt izdod saucienus, kuri apzīmē atrastu barības avotu, kad patiesībā barības tuvumā nav. Tā viņi pievilina mātītes, kuras, kad reiz ir pietuvojušās viņiem, var iesaistīt seksuālās aktivitātēs.”

Zinātnieks stāsta arī, ka vistas izdod 24 dažādus klukstienus, kladzināšanas un cita veida skaņas, kā arī izmanto dažāda veida ķermeņa valodu.

Lasi vēl: Viņš seksuāli izmantoja meitu, pameitu, suni un vistas – neticēsi par soda mēru, ko viņam piesprieda!

poultry-farmer-raises-battery-chickens-amid-bird-flu-scare

Vistas spēj arī saprast vienkāršas diagrammas un noteikt lielāko graudiņu daudzumu starp vairākām rindām, kurās izkārtota barība – arī tas atklāts pētījumā.

Dr. Marino saka: “Tiek maldīgi uzskatīts, ka vistām trūkst psiholoģisko spēju, kuras mēs novērojam citos inteliģentos dzīvniekos.”

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzsāc gadu, satiekot savu veiksmi! https://goo.gl/QrjOvB</cite>

    Ne katrs var atļauties maksājot uzreiz nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto. Uzturēt pie sevis mājas krāšņu sievieti, nevis tikai nolūkoties uz tādām interneta fotogrāfijās. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

  • <cite class="fn">Anna</cite>

    Lori Marino nav vīrietis, bet gan sieviete. Ja kādam tā neliekas pēc vārda skanējuma, to var iegooglēt. Eheei pārsteigums, liela daļa zinātnieku ir sievietes

Leave a Comment