Vai zibens negaisa laikā ir jāizslēdz televizors? Ne visi to zina

Lai novērstu elektronisko ierīču bojājumus zibens vētras laikā, ir ļoti svarīgi tās pienācīgi aizsargāt. Lai gan lielākā daļa cilvēku aizmirst atvienot ierīces no elektrotīkla, mēs biežāk aizmirstam par citiem iespējamā riska avotiem.

Kuras elektroierīces jāizslēdz negaisa laikā?

Mēs parasti pievēršam uzmanību elektronikai, datoriem un spēļu konsolēm. Šīs vērtīgās ierīces tiek uzskatītas par jutīgākām pret strāvas pārspriegumiem.

Diskusijas par šo tēmu ir populāras jau ilgu laiku, un, lai gan daudzi cilvēki uzskata, ka elektronikas atslēgšana no tīkla ir nevajadzīgs piesardzības pasākums, ir pierādījumi, ka tas ir ļoti efektīvs aizsardzības veids.

Gatavoju pīrāgu “slinkajiem”: tērēju 5 minūtes sava laika, bet pārējo paveic cepeškrāsns

Negaisa laikā parasti pietiek ar pagarinātāja izslēgšanu vai tiešu kontaktdakšas izvilkšanu no kontaktligzdas. Tomēr nedrīkstam aizmirst par citiem kabeļiem, kas savienoti ar mūsu ierīcēm.

Televizoru gadījumā ar vienkāršu barošanas avota izslēgšanu var nepietikt. Galu galā tie bieži vien ir savienoti ar vismaz vienu papildus kabeli. Vislielākais apdraudējums ir antenas kabelis.

Dārgus bojājumus var radīt arī satelīta un DVB-T antenas. Zibens trieciens antenai var sabojāt televizora antenas kabeli.

Lasi vēl: Sarkans plankums svaigā olā – kas tas ir un vai to drīkst ēst

Tāpēc negaisa laikā ir svarīgi atcerēties atvienot antenu no televizora.

Kā pasargāt televizoru no laikapstākļiem

Sony ir publicējusi rokasgrāmatu ar informāciju par to, kā pasargāt savu elektroniku no bojājumiem negaisa laikā.

Mēs iesakām veikt visaptverošu ierīces aizsardzību un ne tikai atvienot televizoru no elektrotīkla un antenas, bet arī atvienot interneta un HDMI kabeļus.

Lasi vēl: 7 obligātie pasākumi tomātu kopšanai jūlija vidū un beigās – Svarīgi noteikumi, lai paātrinātu tomātu nogatavošanās procesu

Nesabojā savu neticamo veiksmi, kas tuvojas straujiem soļiem: eksperti nosauc 3 Zvaigžņu zīmes, kam tuvākajās dienās jābūt ļoti uzmanīgām

Pērkona negaisa laikā tīkla ierīces, piemēram, televizora pierīce vai maršrutētājs, var raidīt augstu spriegumu uz televizora pieslēgvietām, kā rezultātā var rasties bojājumi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment