Vai zirņu putra ir kolhoza ēdiens? Nē, nav kauns restorānā pasniegt putru pēc šīs receptes

Man šķiet, ka visiem garšo zirņu putra. Šis ir lielisks garnīrs, kas var viegli aizstāt kartupeļu biezeni uz jūsu galda. Galu galā, zirņi:

Veselīgāk nekā kartupeļi: vairāk olbaltumvielu, vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu,
tas ir arī lēts: gatavā produkta ziņā zirņi var būt pat lētāki,
galvenais, lai garšo labāk: par garšām, protams, nestrīdas, bet zirņi ir viens no populārākajiem piedevām pasaulē, kas dod mājienu.

Kādi ir zirņu putras trūkumi?

gatavot ilgāk
var uzbriest
nepatīkama smaka un garša.

Vai ir iespējams atbrīvoties no šiem trūkumiem?

Gatavošanas laiks
Diemžēl tur neko nevar darīt: zirņu vārīšana prasa ilgu laiku.

Internetā ir populārs stāsts: ja zirņiem pievienosi sodu, tie ātrāk izvārīsies. Tas ir taisnība, sārmainā vidē dārzeņi un graudi faktiski mīkstina ātrāk.

Patiesībā tas ir lāča pakalpojums. Jā, produkts pagatavosies ātrāk, taču tas zaudēs lielāko daļu vitamīnu. Tā kā vitamīni ātri tiek iznīcināti sārmainā vidē. Turklāt trauks iegūs sodas garšu.

Mans spriedums: labāk to nedarīt.

Nepatīkama smaka/garša un gāzu veidošanās
Bet šos divus trūkumus ir viegli novērst. Jo tie nav pat trūkumi, bet gan preparāta iezīmes. Nedaudz pamainot tehnoloģiju, putra sanāks garšīga, aromātiska un neuzpūtīsies.

Omīte dalās ar metodi, kā ātri noņemt dzeltenos pleķus no vannas un izlietnes vien 2 minūšu laikā

Tehnoloģija

0. Sagatavošana
250 g zirņu labi nomazgā
Piepildiet ar ūdeni, uzvāra, izslēdziet uguni un pēc 5 minūtēm noteciniet ūdeni.
Zirņus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 4-6 stundām. Restorāns atstātu zirņus uz nakti.
Nolejiet ūdeni un atstājiet zirņus nedaudz nožūt.

1. Cepšana

Katliņā ielej 1-2 ēdamkarotes eļļas.
Apcepiet 160 g smalki sagrieztu sīpolu tieši katliņā.

Pievienojiet zirņus un apcepiet kopā ar sīpolu 3-5 minūtes, bieži maisot, lai eļļa pilnībā pārklātu visus zirņus.
Apcepot sīpolus un zirņus, mēs izraisīsim Maillard reakciju. Šīs reakcijas rezultātā veidojas vielas, kurām ir ceptiem ēdieniem raksturīga garša.

Lasi vēl: Tagad tas ir vienīgais veids, kā es gatavošu kartupeļus ( atradu pārsteidzoši gardu recepti)

Mēs visi tos ļoti mīlam: svaigas maizes garozas garša un smarža, ceptas vistas kājas garša, cepts steiks, kebabs. Kopumā, ja ne Maillard reakcija, ēdiens būtu bijis daudz mazāk garšīgs.
Tāpēc šāda cepšanas pieeja pacels zirņu biezputras garšu par pakāpi augstāku.

2. Ēdienu vārīšana

Pievieno 1 litru karsta ūdens un lauru lapu.

Vāra uz lēnas uguns 1-1,5 stundas, līdz zirņi ir pilnībā mīksti.
Zirņi ir dažādās šķirnēs un tiek gatavoti dažādos ātrumos. Tāpēc:
– Ja viss ūdens ir izvārījies un zirņi paliek cieti, pievienojiet vēl nedaudz karsta ūdens.
– Ja zirņi ir izvārījušies, bet ūdens vēl ir daudz, uzmanīgi nokāš, vai vienkārši sautē līdz vajadzīgajai konsistencei.

3. Sagatavo putru

Noņemiet zirņus no plīts, cieši aizveriet vāku un atstājiet 15-20 minūtes.
Pievienojiet 1 ēdamkaroti vīna etiķa un sāli pēc garšas.
Ja viss ir kārtībā, zirņi paši vārīsies putrā. Bet dažreiz tas nenotiek – šāda veida zirņi. Pēc tam vienkārši sasmalciniet zirņus ar blenderi.

Lasi vēl: Lai petūnija ziedētu krāšņi un ilgi, baro to šādi. Vienkārša barošanas shēma

Pasniedz atsevišķi ar sviestu un zaļumiem. Vai kā piedevu.

Leave a Comment