Vairāk gaismas: 5 veidi, kā padarīt tumšu telpu gaišāku

Iekštelpas, kurās ir maz vai nav dabiskās gaismas, var būt sarežģīti iekārtot. Krāsas parasti šķiet piesātinātākas, un dekori ēnā var izskatīties apjomīgi. Tomēr daži interjera risinājumi var padarīt telpu gaišāku.

Izvēlieties gaišas krāsas sienām

Tumšas krāsas krāsojums padarīs telpu tikai drūmāku – tā vietā izvēlieties gaišāku fonu. Dodiet priekšroku tādai sienu krāsai, kas gaismu telpā drīzāk atstaros, nevis absorbēs. Bēši, balti, gaiši pelēki un brūni toņi ir piemēri sienu krāsu vai tapešu krāsām, ko eksperti iesaka izmantot tumšā telpā.

Pievienojiet spoguļus

Spoguļi var skaisti atstarot gaismu – no lampām, gaisvadu apgaismojuma, svecēm u. c., vienlaikus izkliedējot to telpā. Novietojiet spoguļus tā, lai tie atspoguļotu dabisko gaismu visā telpā, piešķirot tai dziļumu un spilgtumu. Šis dizaina triks var radīt iespaidu, ka telpā ir divreiz vairāk gaismas.

Izmantojiet atstarojošas virsmas

Papildus spoguļiem ir arī daudz citu gaismu atstarojošu virsmu, piemēram, stikls un akrils. Apsveriet iespēju izmantot stikla kafijas galdiņu, akrila krēslus vai glancētus skapjus, lai palielinātu telpas kopējo spilgtumu un estētisko izskatu.

Lasi vēl: Iznīcinās mikrobus, bet ne krāsu: labākie veidi, kā tīrīt vannu

Izvēlieties gaišākas krāsas mēbeles

Rūpīgi izvēlieties mēbeļu materiālus un, ja iespējams, izvēlieties gaišākas krāsas – ar gaišu polsterējumu vai dabīgu koka apdari -, lai saglabātu viegluma sajūtu. Izvairieties no lielgabarīta vai tumšiem priekšmetiem, kas var vizuāli apgrūtināt telpu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Logu aizkariem izmantojiet gaišus audumus

Nesamaziniet gaismas daudzumu telpā, aizsedzot logu ar bieziem aizkariem. Ja jums patīk ideja par smagiem audumiem, lai nodrošinātu privātumu vai siltumu aukstākajos mēnešos, apsveriet iespēju izmantot divus vieglāka auduma slāņus. Dizaineri norāda, ka esošajiem aizkariem var pievienot vieglu tilla audumu. Tas saglabās siltumu, kad gan tills, gan aizkars būs aizvērti, bet mīkstinās interjeru un ļaus ieplūst gaismai.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment