Centrā ielieciet sēņu pildījumu un nekavējoties aiztaisāt, aizlipiniet to. Tajā pašā laikā pirksti jāpārklāj ar miltiem, lai kartupeļi neliptu.
Sanāk kaut kas līdzīgs pīrāgam, kuru apaļojam un apviļājam miltos (nokratot liekos miltus).
Es novietoju uz cepešpannas un pēc tam apcepu.
Pannā uzkarsē augu eļļu, pievieno plācenīšus un apcep tos no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai.
Uzmanīgi apgrieziet tos, izmantojot lāpstiņu.
Tādā veidā apcepam visus plācenīšus. No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk 8 pietiekami lieli plācenīši.
Šodien tās gatavoju ar sēnēm, bet kā pildījumu var izmantot arī citas sastāvdaļas – malto gaļu, štovētus kāpostus vai olu ar sīpoliem.
Pasniedz gatavos kartupeļu plācenīšus ar sēnēm karstus ar karoti bieza, garšīga skābā krējuma.
Lasi arī: Kā rīkoties, ja bankomāts ir norijis karti un nesteidzas to atdot atpakaļ? Šeit ir tikai viens solis, lai nepaliktu bez naudas
Ja vēlaties, virsū uzkaisa sasmalcinātus zaļos sīpolus.
Tevi noteikti interesēs
- Vasara gandrīz galā: ciklons no Atlantijas okeāna, aukstuma viļņi, spēcīgas lietavas – kāds būs augustsby Sandra Vīgante
- Eksperti skaidro, kāpēc tieši franču buldogi šobrīd ir populārākā šķirne pasaulē, neskatoties uz “grūtībām”by Laura Andersone
- “Kurš gan cits to pateiks skaļi, ja ne es pati?”: latviešu dziedātājai Mārai Upmanei-Holšteinei negaidīti jaunumiby Laura Andersone