Centrā ielieciet sēņu pildījumu un nekavējoties aiztaisāt, aizlipiniet to. Tajā pašā laikā pirksti jāpārklāj ar miltiem, lai kartupeļi neliptu.
Sanāk kaut kas līdzīgs pīrāgam, kuru apaļojam un apviļājam miltos (nokratot liekos miltus).
Es novietoju uz cepešpannas un pēc tam apcepu.
Pannā uzkarsē augu eļļu, pievieno plācenīšus un apcep tos no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai.
Uzmanīgi apgrieziet tos, izmantojot lāpstiņu.
Tādā veidā apcepam visus plācenīšus. No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk 8 pietiekami lieli plācenīši.
Šodien tās gatavoju ar sēnēm, bet kā pildījumu var izmantot arī citas sastāvdaļas – malto gaļu, štovētus kāpostus vai olu ar sīpoliem.
Pasniedz gatavos kartupeļu plācenīšus ar sēnēm karstus ar karoti bieza, garšīga skābā krējuma.
Lasi arī: Kā rīkoties, ja bankomāts ir norijis karti un nesteidzas to atdot atpakaļ? Šeit ir tikai viens solis, lai nepaliktu bez naudas
Ja vēlaties, virsū uzkaisa sasmalcinātus zaļos sīpolus.
Tevi noteikti interesēs
- “Ņemtas vērā klientu vajadzības!”: veikali RIMI nāk klajā ar svarīgu paziņojumu
- Rīgas dome plāno ieviest jaunas izmaksas, kas no 2026.gada maija būtiski ietekmēs tūkstošiem dzīvokļu īrnieku Rīgā
- Ādažu centrā, netālu no skolas, manīti vilki, kas nebīstas no cilvēkiem: likumsargi nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)
- Pazīstama pārdevēja no Jelgavas pastāstīja, kā atlasīt visgardākos mandarīnus: vienkārša pazīme, ko daudzi palaiž garām
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi
- Sveces glītos stikla traukos: vai iespējams saglabāt traukus un kā iztīrīt no tiem izdegušo vasku













