Vairs nekad neēdīšu “laimītes” kopš izlasīju šo senseno ticējumu par ceriņiem un vēlmju piepildīšanos…

Foto – Pexels

Izrādās, ka maģisko īpašību piedēvēšana ceriņiem ir patiešām ļoti sena tradīcija, ko praktizējuši mūsu senči. Viņi ticēja, ka ceriņi pasargā mūs un mūsu mājokļus no ļaunajiem gariem un skaudīgas acs.

Kad negaidīti piesakās ciemiņi, es vienmēr gatavoju šo: šīs sātīgās un aromātiskās maizītes pirmās pazūd no galda

Tāpat tika uzskatīts, ka ceriņi, kas atrodas ap mūsu māju, pasargā gan mūs pašus, gan ģimeni, gan mājokli no dažādām nelaimēm, piemēram, negaisa postījumiem, zibens spērieniem, un citām dabas likstām. Tāpat arī uzskatīja, ka tajās mājās, kur to tuvumā aug ceriņi, vienmēr valda mīlestība un saticība.

Foto – Pexels

Un, tomēr!!! Kā izrādās, vairākos avotos uzsvērts, ka tikai pieclapu āboliņam piemīt burvestības spējas. Un, piemēram, ziedu ar sešām ziedlapiņām apēst bija aizliegts, jo, kā izrādās, tas, kurš to apēd, krīt “kārdinājumā”, kļūst mantrausīgs, skops un, galu galā, viņam nav laimīga dzīve!

Peldēsies zelta upēs! Neaizmirstiet nopirkt loterijas biļetes: ezotēriķi sola, ka pašās maija beigās šīs 3 Zvaigžņu zīmes kļūs stāvus bagātas

Vēl kāds senos avotos atrodams sens ticējums teic, ka, noliekot ceriņu ziedus pie gultas, varot redzēt sapņos savu nākotni. Taču jābūt uzmanīgiem – var gadīties, ka redzēsiet nelāgus sapņus, un vēlāk nezināsiet, ko ar tiem iesākt… Tāpēc, ja vien nevēlaties redzēt ne savu, ne tuvāko cilvēku nākotni, ceriņus guļamistabā nelieciet!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment