Citrons uzlabo veselību un iztīra organismu
Marlīna Glenvile, uztura speciāliste, izskaidro citrona miziņas labās īpašības: “Lielākā daļa antioksidantu atrodas augļa mizā un serdē, nevis tā mīkstumā. Smūtijs ir daudz labāks par sulu, jo ar to tu uzņem visu augli – ne tikai mīkstumu. Tādā veidā tu nepalaidīsi garām nevienu uzturvielu, ko auglis tev var piedāvāt.”
Tomēr, vai tu zināji, ka citrona “spēku” vislabāk var iegūt, ja to sasaldē? Citrons ir skābs, tādēļ daudziem cilvēkiem tā ēšana sagādā grūtības, tomēr, kad tas tiek sasaldēts un pievienots ēdieniem un dzērieniem, tā skābums pazūd.
Un vēl viens pluss tajā ir tam, ka sasaldētus citronus var uzglabāt ilgāku laiku!
Lasi vēl: Sāls, pipari, citrons – un atbrīvojies no ŠĪ pavisam īsā laikā!
Pirms citronu saldēšanas tos kārtīgi nomazgā. Mēs iesakām organisku ābolu etiķi vai cepamo sodu, lai atbrīvotos no pesticīdu “nospiedumiem”. Pēc tam noslauki tos, lai tie būtu sausi, un ievieto saldētavā uz nakti. Tāpat tu vari sagriezt citronu šķēlītēs un sasaldēt to ledus gabaliņos.
Kad būsi sasaldējis citronu, pats pamanīsi, ka tas ir tīrāks un ar to ir vieglāk darboties – varēsi to pievienot zupām, sulām, sautējumiem un marinādēm.
Avots: elitereaders.com
Tevi noteikti interesēs
- “Tu man iedevi ķīniešu nieciņu, kas pēc gada salūzīs” vīramāte nebija priecīga par dāvanu
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- “Cik ļoti laiki ir mainījušies” teica mana vīramāte, kad es sacēlu vētru par Omnivas kurjeru, kas kavējas; “Agrāk tādu pat nebija”
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja










