Citrons uzlabo veselību un iztīra organismu
Marlīna Glenvile, uztura speciāliste, izskaidro citrona miziņas labās īpašības: “Lielākā daļa antioksidantu atrodas augļa mizā un serdē, nevis tā mīkstumā. Smūtijs ir daudz labāks par sulu, jo ar to tu uzņem visu augli – ne tikai mīkstumu. Tādā veidā tu nepalaidīsi garām nevienu uzturvielu, ko auglis tev var piedāvāt.”
Tomēr, vai tu zināji, ka citrona “spēku” vislabāk var iegūt, ja to sasaldē? Citrons ir skābs, tādēļ daudziem cilvēkiem tā ēšana sagādā grūtības, tomēr, kad tas tiek sasaldēts un pievienots ēdieniem un dzērieniem, tā skābums pazūd.
Un vēl viens pluss tajā ir tam, ka sasaldētus citronus var uzglabāt ilgāku laiku!
Lasi vēl: Sāls, pipari, citrons – un atbrīvojies no ŠĪ pavisam īsā laikā!
Pirms citronu saldēšanas tos kārtīgi nomazgā. Mēs iesakām organisku ābolu etiķi vai cepamo sodu, lai atbrīvotos no pesticīdu “nospiedumiem”. Pēc tam noslauki tos, lai tie būtu sausi, un ievieto saldētavā uz nakti. Tāpat tu vari sagriezt citronu šķēlītēs un sasaldēt to ledus gabaliņos.
Kad būsi sasaldējis citronu, pats pamanīsi, ka tas ir tīrāks un ar to ir vieglāk darboties – varēsi to pievienot zupām, sulām, sautējumiem un marinādēm.
Avots: elitereaders.com
Tevi noteikti interesēs
- Nolieciet šo augu uz palodzes un aizmirstiet mājās par kondensātu, mitrumu un pat pelējumu
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem
- Aizdzinu savu BMW uz remontu Rīgā, bet galu galā paliku bez 2000 eiro, bez pašas mašīnas un ar milzu parādu
- Jau pazuduši tūkstoši eiro: brīdina par jaunu krāpšanas shēmu Latvijā – sākumā viņi atsūta īsziņu
- Es atstāju sievu un bērnus un aizbraucu uz ārzemēm, un pēc diviem mēnešiem sapratu, ka bez viņiem iztieku lieliski
- Mīksti un aromātiski kefīra cepumi — gatavoju 5 minūtēs, lieliski sader ar tasi tējas








