Esiet ļoti uzmanīgi! Šīs zivs saldētā fileja pārdodas visos Eiropas lielveikalos, turklāt par ļoti lētām naudām, kas tās arī padara ārkārtīgi populāras un plaši lietotas.
Taču šī Vjetnamas zivs patiesībā pat klāt nestāv kvalitatīvam produktam, tādēļ tā var nopietni ietekmēt jūsu veselību.
Pangasijas audzē Mekongas upes baseinā – tā ir viena no visnetīrākajām upēm pasaulē. Zivis dzīvo notekūdeņos, kuri ir pilni ar baktērijām un toksiskām vielām, kuras visas nogulsnējas zivs gaļā. Neskaitot to, pangasijas gaļā tika konstatēti smagie metāli, hlorāts, izomēri, heksahlorbenzols un citas kaitīgas ķīmiskās vielas, kurām tur noteikti nebūtu jābūt.
Vēl viens iemesls, kādēļ pangasija ir tik kaitīga – tās baro ar atkritumiem, kas ir tik pat kaitīgi cilvēka veselībai. Savvaļā dzīvojošajām zivīm dabīgos apstākļos ir nepieciešams četras reizes ilgāks laiks, lai sasniegtu tos pašus izmērus, kādas šīs nebrīvē augušās zivis sasniedz hormonālo injekciju un antibiotiku dēļ.
Pangasijas gaļā tika atrasti augšanas un reprodukcijas hormoni. Lielie uzņēmumi, kas tirgo zivis, gaļas izcelsmes vieta neinteresē, bet lētās cenas piesaista plašus veikalu tīklus, kuri pat nenojauš patieso indi, ko ēd.
Šādās zivīs nav omega-3 taukskābju un daudzu citu barības vielu, kurām vajadzētu būt zivīs. Neskatoties uz to, ka pangasijai nav slikta garša, to noteikti nevajadzētu lietot uzturā!
Neaizmirstiet padalīties arī ar saviem draugiem!
Lasi vēl: Kāpēc tu nekad jūras muzejos neredzēsi baltās haizivis? (VIDEO)
Avots: revolucija.eu