“Vairs nepirkšu majonēzi veikalā!” – tā saka tie, kuri izmēģinājuši šo 2 minūšu recepti (“Provansa” kā no veikala).

Šī ir vienkārša recepte gardai majonēzei, kas izskatās un garšo tāpat kā veikalā nopērkamā – majonēze “Provansas”. Parādīšu, kā to pagatavoju. Tas aizņem tikai divas minūtes, un jūs vairs nevēlēsieties pirkt majonēzi veikalā!

“Provansas” majonēze ir īpašs labums, ko baudīt mājās gatavotā veidā. Tās unikālais garšas profils sniedz bagātīgu un svaigu pieredzi, kas atšķiras no parastās majonēzes

Šis majonēzes variants ir iedvesmots no Francijas Provansas reģiona, kurā ir populāra viegli sālītā garša un dabiski svaigi garšvielu aromāti.

Pagatavoju 20 burciņas šo burvīgo konservējumu, bet izrādījās par maz: supergaršīga sagatave ziemai

Sastāvdaļas:

Augu eļļa (rafinēta) – 280 ml
Ola – 1 gab.
Sāls – 1/2 tējk.
Cukurs – 1 tējk.
Sinepes – 1/2 tējk.
Etiķis 9% – 1 ēd.k.

 

Pagatavošana:

Visiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Vispirms olu aplej ar verdošu ūdeni 30 sekundes un ļauj tai atdzist! Majonēzi parasti gatavoju ar iegremdējamo blenderi.

Blendera krūzē uzreiz saliek visas majonēzes pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas. Ola, sāls, cukurs, sinepes (pikantās) un etiķis. Protams, etiķi var aizstāt ar citronu sulu. Bet es vienmēr lietoju 9% galda etiķi. Tad majonēze garšo tieši tāpat kā veikalā pirktā!

 

Svarīgi arī, lai dzeltenums paliek vesels!

Nekavējoties pievienojiet bļodā visu augu eļļu. Noteikti rafinētu eļļu! Citādi majonēze būs rūgta!

 

Lasi vēl: Bez cepšanas un cepeškrāsns: mana “Plombīrs” kūka – vienkārši izcila (mīlu to maiguma un vienkāršības dēļ)

Es nolaižu blenderi tā, lai dzeltenums būtu blendera gala iekšpusē. Un es sāku blenderēt, nepaceļot blenderi!

Pēc 20 sekundēm bieza un garšīga majonēze ir gatava. Pat karote tajā stāv kā stāvējusi:

Leave a Comment