Manai ģimenei ļoti garšo šīs ar sieru pildītās kotletes. Es bieži tās gatavoju vakarā, lai vakariņās baudītu gardu maltīti, bet no rīta varētu uzsildīt brokastīs vai paņemt līdzi uz darbu uzkodām.
Mīļais lasītāj, atklāšu tev šo recepti – esmu pārliecināta, ka būsi sajūsmā.
Lai pagatavotu kotletes, būs nepieciešami trīs lieli kartupeļi. Vispirms novārām kartupeļus.
Kad kartupeļi gatavi, ļaujam tiem atdzist un nomizojam.
Pēc tam uz smalkās rīves sarīvējam kartupeļus, lai kotletes vieglāk apceptos un būtu pufīgas. Sarīvētajiem kartupeļiem pievienojam:
2 olas;
Sāli pēc saviem ieskatiem;
3 ēdamkarotes miltu;
Maltus melnos piparus pēc garšas.
Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucam, līdz mīkla kļūst gluda, bez miltu kunkuļiem.
Pievienojam jebkurus zaļumus pēc savas gaumes. Man vislabāk patīk dilles, tās vajag sasmalcināt un iemaisīt kartupeļu mīklā. Pievienoju arī dažādus garšaugus, piemēram, Provansas garšvielas, piešķirot kotletēm īpašu aromātu.
Pildījumam izmantoju mocarellu, bet var izvēlēties jebkuru citu sieru vai pat vārītas olas un sīpola maisījumu, arī būs garšīgi. Sieru sagriežam mazos gabaliņos.
Tālāk mēs sākam veidot pildītās kotletes. Vislabāk mīklu mīcīt ar mitrām rokām, lai tā nelīp. Ņemam nedaudz mīklas, veidojam plakanu plāceni un centrā ieliekam siera gabaliņu, tad uzmanīgi saspiežam malas, veidojot kotletei līdzīgu formu.
Uzkarsējam pannu, pievienojam nedaudz sviesta aromātam un garšai.
Cepam kotletes no abām pusēm 3-4 minūtes līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Šīs pildītās kotletes ir neticami garšīgas. Mani mājinieki tās apēd vienā rāvienā un bieži lūdz pagatavot vēl!
Noteikti izmēģini šo ēdienu, tas neatstās tevi vienaldzīgu.
Priecāsimies, ja atzīmēsi rakstu ar “patīk”, sniegsi komentārus un dalīsies sociālajos tīklos!