Tāpat kā daudziem, arī man kartupeļu biezeņa gatavošana vienmēr sākās ar kartupeļu vārīšanu. Šī recepte ir vienkārša un garšīga – nepieciešami tikai kartupeļi, sviests un piens.
Tomēr viss nav tik vienkārši, kā šķiet! Kartupeļu biezenis ir klasisks un sātīgs ēdiens, kas tiek pagatavots, kartupeļus samalot līdz maigas, krēmīgas konsistences. Lai uzlabotu garšu, tam pievieno sviestu, pienu vai krējumu, kā arī sāli un piparus, kas padara biezeni vēl gardāku.
Kartupeļu biezeņa garšas pievilcība slēpjas tā maigajā un gludajā tekstūrā, kas izkūst mutē. Sviests un piena produkti pievieno bagātību un krēmīgumu, kas padara to īpaši gardu. Tas ir universāls ēdiens, kas lieliski sader gan ar gaļas, gan ar dārzeņu ēdieniem, un tā viegli pielāgojamā garša ļauj tam būt iecienītam visdažādāko ēdāju vidū.
Kartupeļu biezenis ir tik gards, jo tas apvieno vienkāršas sastāvdaļas, kuras kopā rada sildošu, komfortablu un nostalģisku maltīti, kas bieži vien asociējas ar mājās gatavotu ēdienu un sirsnīgām ģimenes vakariņām.
Džekijs Čans beidzot parāda savu sievu un dalās ar personīgām detaļām (Foto)
Jauna metode
Bet nesen no pavāra drauga uzzināju, ka kartupeļu biezeni var pagatavot nedaudz savādāk.
– Kā tas atšķiras? Ir tikai pāris sastāvdaļas, ko vēl jūs varat izdomāt?
Izrādījās, ka kartupeļu biezenis būs maigāks un garšīgāks, ja kartupeļus nevārīs.
Nomazgā kartupeļus zem tekoša ūdens, lai noņemtu visu netīrumu. Pēc tam rūpīgi nosusini tos ar virtuves dvieli.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas jādara tālāk
Uz cepešpannas liek foliju un liek uz tās sausos kartupeļus.
Gatavību var viegli pārbaudīt ar zobu bakstāmo.
Ja tas viegli lien iekšā kartupeļi, ir gatavi.
Ļaujiet tiem nedaudz atdzist, nav jācenšas ātri nomizot karstos kartupeļus. Kad tie ir atdzisuši, mierīgi noņemiet mizu ar rokām.
Pēc tam gatavojiet biezeni, kā parasti esat pieraduši. Sagriežu mazos gabaliņos, samīcu, pieleju karstu pienu un sablendēreju ar blenderi.
Biezenis izrādās ļoti maigs un aromātisks, garšīgāks par kartupeļu vārīšanu.
Šoreiz man ir kartupeļu biezenis kā piedeva vistas filejai tomātu mērcē.
Lai jums labi garšo!