Uz cepešpannas liek foliju un liek uz tās sausos kartupeļus.
Ja to nomizo, tad cepot būs zeltaina garoziņa. Ir garšīgi, bet biezenim nevajag. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, uz 30-40 minūtēm.
Gatavību var viegli pārbaudīt ar zobu bakstāmo.
Ja tas viegli lien iekšā kartupeļi, ir gatavi.
Ļaujiet tiem nedaudz atdzist, nav jācenšas ātri nomizot karstos kartupeļus. Kad tie ir atdzisuši, mierīgi noņemiet mizu ar rokām.
Pēc tam gatavojiet biezeni, kā parasti esat pieraduši. Sagriežu mazos gabaliņos, samīcu, pieleju karstu pienu un sablendēreju ar blenderi.
Biezenis izrādās ļoti maigs un aromātisks, garšīgāks par kartupeļu vārīšanu.
Šoreiz man ir kartupeļu biezenis kā piedeva vistas filejai tomātu mērcē.
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Kukurūzas vālītes var izglābt jūsu istabas augus – interesants triks no pieredzējuša dārzkopjaby Anete Vītola
- Pēdējā laikā vistas fileju pērku kilogramiem – parādīšu kādu neparastu uzkodu, kuru vīrs gatavo mēnesim uz priekšuby Jeļena Kuzmenko
- Mācītājs nosauca krāsas kurās noteikti nevajadzētu krāsot Lieldienu olas – viņš paskaidroja arī kāpēcby Sandra Ločmele