Uz cepešpannas liek foliju un liek uz tās sausos kartupeļus.
Ja to nomizo, tad cepot būs zeltaina garoziņa. Ir garšīgi, bet biezenim nevajag. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, uz 30-40 minūtēm.

Gatavību var viegli pārbaudīt ar zobu bakstāmo.
VIDEO:
Ja tas viegli lien iekšā kartupeļi, ir gatavi.
Ļaujiet tiem nedaudz atdzist, nav jācenšas ātri nomizot karstos kartupeļus. Kad tie ir atdzisuši, mierīgi noņemiet mizu ar rokām.
Pēc tam gatavojiet biezeni, kā parasti esat pieraduši. Sagriežu mazos gabaliņos, samīcu, pieleju karstu pienu un sablendēreju ar blenderi.
Biezenis izrādās ļoti maigs un aromātisks, garšīgāks par kartupeļu vārīšanu.
Šobrīd citi lasa
Šoreiz man ir kartupeļu biezenis kā piedeva vistas filejai tomātu mērcē.
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- No šīs dienas ienāks pavasaris: sinoptiķi brīdina par anomāliju, kura reti tiek novērota decembrī
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- “Es pacietīšu dzīvokļa dēļ” teica mans vīrs pēc 23 gadiem kopdzīves gadiem- tagad viņš dzīvo viens īrētā dzīvoklī
- Rasola vietā tagad svētku galdam gatavoju tikai šos salātus: sastāvdaļu savienojums ir patiesi izcils, un recepte – pavisam vienkārša
- Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka Ziemassvētkos laika apstākļi nelutinās un aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem













