Vairs nevāru kartupeļus salātiem: ieraudzīju noslēpumu, ko izmanto restorānā, lai būtu garšīgāk un tagad daru tāpat

Pēc tam es negribu to gatavot citādi, vēl jo mazāk vārīt. Pat viesi sāka pamanīt, ka mani salāti ir daudz garšīgāki!

Agrāk es vienmēr kartupeļus salātiem vārīju, tāpēc vārot kartupeļi uzsūca daudz ūdens, un tos nebija ērti sagriezt salātiem.

Īpaši tad, kad man tos vajadzēja sagriezt mazos kubiņos, kartupeļi vienkārši sadalījās un galu galā salātos sanāca putra. Mēģināju tvaicēt, efekts ir nedaudz labāks, bet noteikti nav salīdzināms ar restorānos izmantoto noslēpumu.

Godīgi sakot, nekad agrāk to nebiju darījusi, man pat prātā nenāca, bet tagad es to vienmēr iesaku visiem saviem draugiem. Šī metode, protams, nav nekāds jaunums, un tas pat nav Amerikas atklājums, taču daudziem cilvēkiem tā noderēs.

Lai kartupeļi salātos būtu daudz garšīgāki un nesadalītos, es jums atklāju noslēpumu – tos vienkārši nav nepieciešams vārīt!

Viss tiek darīts ļoti vienkārši un ātri. Ņemiet kartupeļus, noskalojiet tos un nomizojiet. Jūs varat mizot, kā jums patīk, nav nekāda noslēpuma, piemēram, man ir ērti ar dārzeņu mizotāju, tas izdodas ātri, bet mana sieva gluži pretēji – vienmēr tīra ar nazi.

Nomizotie kartupeļi jāsagriež nelielās šķēlītēs, aptuveni katrs kartupelis jāsagriež četros gabaliņos, bet, ja tie ir lieli, tad sešos.

Tad es ņemu cepšanas formu vai cepamo paplāti. Ielieku kartupeļus veidnē un bagātīgi apsmērēju tos ar augu eļļu, pārlejot to virsū un ar rokām izsmērējot pa kartupeļiem.

Tad kartupeļu formu ielieku cepeškrāsnī un cepu 25 minūtes 180 grādu temperatūrā, šim nolūkam izmantoju grila režīmu (tas ir garšīgu kartupeļu noslēpums salātos), lai kartupeļi izceptos vēl ātrāk un iegūtu īpašu garšu!

Lasi vēl: Visums atlīdzinās par visu: Globa pastāstīja, kas gaida panākumus 2024. gada jūlijā

Bet, ja jūsu cepeškrāsnī nav šāda režīma, izmantojiet parasto augšējo un apakšējo režīmu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment