Pietiek, ja nogriežam tikai ārējo, redzamo kacena daļu. Pēc tam kāpostgalvu sagriežam nelielos gabalos. Piecas minūtes blanšējam kāpostus viegli sālītā verdošā ūdenī, pēc tam ļaujam tam nedaudz atdzist.
Sakuļam olas, pieberam sāli un piparus pēc garšas. Iemērcam katru kāposta gabaliņu olās, tad rīvmaizē, tad atkal olās un cepam pannā ar eļļu.
Gatavojam līdz abās pusēs izveidojas apetītelīga zeltaina garoziņa.
Lai pagatavotu šo gardumu, nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
Jauno kāpostu galviņa (svarā līdz 1 kilogramam);
3 olas;
Rīvmaize;
Sāls, pipari pēc garšas;
Saulespuķu eļļa cepšanai.
Tas arī viss, maltīte gatava! Labu ēstgribu!
Atceries – kāposti labi uzsūc garšvielas un citas sastāvdaļas, piemēram, ķiplokus, sīpolus vai garšaugus, piešķirot ēdienam bagātīgu un daudzslāņainu garšu. Cepti kāposti izdala patīkamu aromātu, kas padara maltīti vēl vilinošāku.
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc zemeņu audzētāji ar stāžu šos augus vienmēr stāda rudenī: nosaukti labākie termiņiby Laura Andersone
- Turīgais Rīgas brālis atveda man uz laukiem savu veco drēbju skapi, bet tas, ko viņš pieprasīja pretī, mani nolika “uz pauzes”by Rinalds Bergmanis
- Kad uzaicināju savu māsu Lieni uz mūsu vasarnīcu Iecavā, viņa izvirzīja savas “prasības”by Laura Andersone