Pietiek, ja nogriežam tikai ārējo, redzamo kacena daļu. Pēc tam kāpostgalvu sagriežam nelielos gabalos. Piecas minūtes blanšējam kāpostus viegli sālītā verdošā ūdenī, pēc tam ļaujam tam nedaudz atdzist.
Sakuļam olas, pieberam sāli un piparus pēc garšas. Iemērcam katru kāposta gabaliņu olās, tad rīvmaizē, tad atkal olās un cepam pannā ar eļļu.
Gatavojam līdz abās pusēs izveidojas apetītelīga zeltaina garoziņa.
Lai pagatavotu šo gardumu, nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
Jauno kāpostu galviņa (svarā līdz 1 kilogramam);
3 olas;
Rīvmaize;
Sāls, pipari pēc garšas;
Saulespuķu eļļa cepšanai.
Tas arī viss, maltīte gatava! Labu ēstgribu!
Atceries – kāposti labi uzsūc garšvielas un citas sastāvdaļas, piemēram, ķiplokus, sīpolus vai garšaugus, piešķirot ēdienam bagātīgu un daudzslāņainu garšu. Cepti kāposti izdala patīkamu aromātu, kas padara maltīti vēl vilinošāku.
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Džinsu bikses, ko stilisti “nopēla”, atgriežas modē 2025.gadā: bet ir kāds āķis!by Laura Blūma
- Būs modē visu gadu! 2025.gada aktuālākie somu modeļi: modes dāmas jau tās steidz izpirktby Laura Blūma
- Alla Pugačova un Maksims Galkins tomēr nepaliks dzīvot Kiprā: pāris ir izvēlējies citu valsti, kur vēlas apmestiesby Laura Blūma