Vārītas nomizotas olas uzglabāju līdz diviem mēnešiem. Tu neticēsi – jo ilgāk tās stāv, jo labāk garšo!

Es uzglabāju vārītas olas sālījumā. Istabas temperatūrā tās var turēt līdz divām nedēļām, ledusskapī – līdz diviem mēnešiem.

Sālījuma pagatavošanā nav nekā sarežģīta. Uzvārām ūdeni, pievienojam sāli, samaisām, līdz tas izšķīst un pēc tam atdzesējam.

Uz litru ūdens vajag 1 ēdamkaroti vai 30 gramus sāls.

Pārlejam sālījumu tīrā un sausā burkā. Tad iemērcam tajā vārītas nomizotas olas. Cieši aizveram vāku.

Kāds ir rezultāts?

Jo ilgāk olas tiek turētas sālījumā, jo blīvāks paliek to baltums. Un arī garša kļūst labāka.

Sālītas olas ir daudz garšīgākas par tām, kas tikko vārītas.

To pamanīja arī visi manas ģimenes locekļi.

Tāpēc katrai saimniecei vajadzētu zināt šo vārītu olu uzglabāšanas metodi. Tā reizēm varētu noderēt.

Bet ko tu domā par šo neparasto olu glabāšanas metodi? Aicinām tevi izmēģināt, nebūsi vīlies!

Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar šo knifiņu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment