Šie salāti ir ātri un viegli pagatavojami, un tajā pašā laikā tie ir bagāti ar uzturvielām. Tie pārstāv vācu virtuves tradīcijas, kurās dominē vienkāršas, sātīgas un autentiskas garšas.
Salātu galvenā sastāvdaļa ir bietes, kas piešķir tiem izteiktu un īpašu garšas noti. To saldums lieliski saskan ar sāļām vai skābenām piedevām, radot patīkamu garšu līdzsvaru. Atkarībā no pagatavošanas veida bietes var būt kraukšķīgas vai maigas, tādējādi piešķirot ēdienam papildu tekstūras bagātību.
Biešu spilgti sarkanā vai dzeltenā krāsa piešķir salātiem vizuālu pievilcību. Bietes ir bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas padara salātus ne tikai garšīgus, bet arī veselīgus. Bietes labi sader ar dažādiem sieriem, riekstiem, zaļumiem un mērču variācijām, piešķirot salātiem daudzveidīgas garšu kombinācijas.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.
Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos. Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos. Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos. Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.
Galbenā salātu “rozīnīte”gan ir mērce! Par to raksta otrā daļā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Lai pagatavotu mērci, apvienojam medu ar sinepēm, augu eļļu un citronu sulu. Apmaisām mērci un pievienojam to salātiem.
Sanāk pārsteidzošs, grezns un apetīti rosinošs ēdiens, ko varam gatavot ne tikai katru dienu, bet arī celt svētku galdā.
Siļķi izvēlamies pēc savas gaumes un, ja patīk sāļāks variants, tad sāli salātiem nav jāpievieno. Kā alternatīvu siļķēm varam izmantot skumbriju vai jebkuras citas sālītas zivis.
Sastāvdaļas:
2 bietes;
1 siļķes fileja;
1 skābs ābols;
1 sīpols;
Sinepju graudiņi un medus pa 1 tējkarotei;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
0,5 tējkarotes parasto sinepju;
Sula no citrona pusītes.
Bietēm ir dabisks saldums un zemes garša, kas citrona sulas skābuma dēļ kļūst vieglāka un izteiksmīgāka. Citrona skābums atsvaidzina biešu saldumu, piešķirot salātiem dzīvīgu garšas kombināciju. Citrona sula palīdz saglabāt biešu košo krāsu, piešķirot salātiem pievilcīgu izskatu. Skābes klātbūtne var arī novērst oksidāciju, padarot salātus svaigākus.
Izmēģini arī tu šos lieliskos salātus, nenožēlosi! Ja tev garšoja, noteikti padalies ar recepti sociālajos tīklos!