Lai pagatavotu mērci, apvienojam medu ar sinepēm, augu eļļu un citronu sulu. Apmaisām mērci un pievienojam to salātiem.
Sanāk pārsteidzošs, grezns un apetīti rosinošs ēdiens, ko varam gatavot ne tikai katru dienu, bet arī celt svētku galdā.
Siļķi izvēlamies pēc savas gaumes un, ja patīk sāļāks variants, tad sāli salātiem nav jāpievieno. Kā alternatīvu siļķēm varam izmantot skumbriju vai jebkuras citas sālītas zivis.
Sastāvdaļas:
2 bietes;
1 siļķes fileja;
1 skābs ābols;
1 sīpols;
Sinepju graudiņi un medus pa 1 tējkarotei;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
0,5 tējkarotes parasto sinepju;
Sula no citrona pusītes.
Bietēm ir dabisks saldums un zemes garša, kas citrona sulas skābuma dēļ kļūst vieglāka un izteiksmīgāka. Citrona skābums atsvaidzina biešu saldumu, piešķirot salātiem dzīvīgu garšas kombināciju. Citrona sula palīdz saglabāt biešu košo krāsu, piešķirot salātiem pievilcīgu izskatu. Skābes klātbūtne var arī novērst oksidāciju, padarot salātus svaigākus.
Izmēģini arī tu šos lieliskos salātus, nenožēlosi! Ja tev garšoja, noteikti padalies ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc pieredzējušas mājsaimnieces mīklai pievieno etiķi un kādas priekšrocības tas sniedzby Evita Šulce
- Pazuda kā nebijušas: pazīstams celtnieks nosauca labākās metodes betona plaisu blīvēšanaiby Rinalds Zembergs
- Ļoti viegli pagatavojami, bet tik gaisīgi un garšīgi: mana draudzene gatavo salātus “Parīze sniegā”by Laura Andersone