Lai pagatavotu mērci, apvienojam medu ar sinepēm, augu eļļu un citronu sulu. Apmaisām mērci un pievienojam to salātiem.
Sanāk pārsteidzošs, grezns un apetīti rosinošs ēdiens, ko varam gatavot ne tikai katru dienu, bet arī celt svētku galdā.
Siļķi izvēlamies pēc savas gaumes un, ja patīk sāļāks variants, tad sāli salātiem nav jāpievieno. Kā alternatīvu siļķēm varam izmantot skumbriju vai jebkuras citas sālītas zivis.
Sastāvdaļas:
2 bietes;
1 siļķes fileja;
1 skābs ābols;
1 sīpols;
Sinepju graudiņi un medus pa 1 tējkarotei;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
0,5 tējkarotes parasto sinepju;
Sula no citrona pusītes.
VIDEO:
Bietēm ir dabisks saldums un zemes garša, kas citrona sulas skābuma dēļ kļūst vieglāka un izteiksmīgāka. Citrona skābums atsvaidzina biešu saldumu, piešķirot salātiem dzīvīgu garšas kombināciju. Citrona sula palīdz saglabāt biešu košo krāsu, piešķirot salātiem pievilcīgu izskatu. Skābes klātbūtne var arī novērst oksidāciju, padarot salātus svaigākus.
Izmēģini arī tu šos lieliskos salātus, nenožēlosi! Ja tev garšoja, noteikti padalies ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl









