Šie ātri un vienkārši pagatavojamie salāti ir ļoti uzturvielām bagāti un pārstāv Vācijas kulinārijas tradīciju, kas izceļas ar vienkāršību, sātīgumu un autentisku pieeju.
Galvenā salātu sastāvdaļa ir bietes, kas piešķir tiem īpašu garšu. Biešu saldums rada patīkamu kontrastu ar sāļākām vai skābākām piedevām. Atkarībā no pagatavošanas metodes, to kraukšķīgums vai maigums salātiem piešķir papildu tekstūras nianses.
Biešu spilgti sarkanā vai dzeltenā krāsa piešķir salātiem vizuālu pievilcību. Bietes ir bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas padara salātus ne tikai garšīgus, bet arī veselīgus. Bietes labi sader ar dažādiem sieriem, riekstiem, zaļumiem un mērču variācijām, piešķirot salātiem daudzveidīgas garšu kombinācijas.
Lasi arī: Mans eksperiments izdevās: izglābu savus gurķus no kaitēkļiem un turpinu novākt ražu pilniem spaiņiem
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.
Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos.
Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos.
Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos.
Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.
Galbenā salātu “rozīnīte”gan ir mērce! Par to raksta otrā lapā!
Ābolu tik daudz, ka nezini, kur likt? Pagatavo neaizmirstamu ziemas gardumu
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Es pat negribu klausīties!”: komponists Rezņiks izteicies par saviem kādreizējiem draugiem – Maestro Raimondu Paulu un Allu Pugačovuby Laura Blūma
- Šis nezāļu uzlējums palīdzēs iegūt trīskāršu lielu un saldu tomātu ražuby Anete Vītola
- Dārza darbu Mēness kalendārs no 12. līdz 18.maijam: kas jāizdara dārzniekiem savos dārzosby Laura Blūma