Šie salāti ir ātri un viegli pagatavojami, un tajā pašā laikā tie ir bagāti ar uzturvielām. Tie pārstāv vācu virtuves tradīcijas, kurās dominē vienkāršas, sātīgas un autentiskas garšas.
Salātu galvenā sastāvdaļa ir bietes, kas piešķir tiem izteiktu un īpašu garšas noti. To saldums lieliski saskan ar sāļām vai skābenām piedevām, radot patīkamu garšu līdzsvaru. Atkarībā no pagatavošanas veida bietes var būt kraukšķīgas vai maigas, tādējādi piešķirot ēdienam papildu tekstūras bagātību.
Biešu spilgti sarkanā vai dzeltenā krāsa piešķir salātiem vizuālu pievilcību. Bietes ir bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas padara salātus ne tikai garšīgus, bet arī veselīgus. Bietes labi sader ar dažādiem sieriem, riekstiem, zaļumiem un mērču variācijām, piešķirot salātiem daudzveidīgas garšu kombinācijas.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Bietes var vārīt, bet, ja nepaslinkosi un dārzeņus izcepsi cepeškrāsnī, iegūsi vienkārši pārsteidzošu salātu garšu un aromātu. Ceptas bietes ir daudz garšīgākas un veselīgākas, tām piemīt īpaša garša.
Bietes atdzesējam un sagriežam kubiņos. Arī siļķes fileju sagriežam kubiņos. Sīpolu smalki sakapājam, ābolu sagriežam mazos gabaliņos. Sastāvdaļas sajaucam salātu bļodā.
Ja uz savas automašīnas pamani ūdens pudeli, nekavējoties ziņo likumsargiem
Galbenā salātu “rozīnīte”gan ir mērce! Par to raksta otrā daļā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Man vajag pauzi…”: dziedātājs un TV šovu vadītājs Markus Riva nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)
- 6 Ķīniešu zodiaka zīmes 22. novembrī sagaidīs milzu veiksme pēc pēdējām grūtībām
- Mūsu senči ticēja, ka ja šajā dienā snigs, tad ziema būs gara, barga un ļoti sniegota: tiek nosaukts datums
- Kā sterilizēt burkas 20 sekundēs bez verdoša ūdens vai cepeškrāsns: dalos ar neparastu metodi
- “Man vajag otru sievu”: kā latviete piekrita precēt arābu vīrieti ar pieciem bērniem
- Kāpēc nevajadzētu valkāt kāda cita drēbes – mūsu senči ticēja, ka pat to izmazgāšana nelīdzēs








