Vārpatas vairs neaugs: jums ir nepieciešama 1 glāze etiķa

Lopbarības ir viena no kaitinošākajām nezālēm, ar ko saskaras dārzkopji. Tā ātri aug un var nopietni traucēt kultivējamo augu augšanu.

Šajā rakstā pastāstīsim, kā no dārzeņu dārza iznīdēt vārpatas, izmantojot dažādas metodes, tostarp organiskās un ķīmiskās.

Padomi, kā ātri atbrīvoties no kviešu graudzāles

Viens no efektīvākajiem veidiem ir herbicīdu izmantošana. Specializētajos veikalos var atrast daudz līdzekļu. Tajā pašā laikā par visefektīvāko tiek uzskatīts herbicīds pret kviešu graudzālēm, kura pamatā ir glifosāts. Šis līdzeklis iekļūst saknēs un pilnībā iznīcina augu.

Tiem, kas dod priekšroku bioloģiskām metodēm, ir vairāki veidi, kā bez ķīmijas izņemt kviešu zelmeni no dārza. Pirmkārt, regulāra rakšana un sakņu manuāla izrakšana palīdz ievērojami samazināt nezāļu skaitu. Otrkārt, mulčas un pārklājamo materiālu izmantošana nomāc kviešu graudzāles, atņemot tām gaismu.

Kā atbrīvoties no kviešu graudzāles ar etiķi – pārbaudīta metode

Vēl viens no populārākajiem veidiem ir etiķa izmantošana. Vienkārši sajauciet to ar ūdeni proporcijā 1:1 un apsmidziniet nezāles. Šī metode prasa vairākus atkārtojumus, taču tā ir diezgan efektīva.

Lasi vēl: Stāsts par vienu pili: kur tika filmēts slavenais seriāls “Dauntonas abatija”

Ko stādīt, lai atbrīvotos no kviešu graudzāles – saraksts

Vēl viena tikpat efektīva metode ir stādīt kultūras, kas nomāc nezāles. Lieliski noder tādi augi kā āboliņš, lucerna un griķi. Tie palīdzēs dārzeņu dārzā izveidot blīvu zaļo masu.

Kaimiņa padoms mainīja manu dzīvi – tagad nezinu, kā pateikties! Kā efektīvi atbrīvoties no Kolorādo kartupeļu vabolēm

Pēc pieredzējušu dārzeņu dārzkopju domām, lai ātri un neatgriezeniski atbrīvotos no kviešu zāles, var kombinēt vairākas metodes: herbicīdu lietošanu, mulčēšanu, nomācošo kultūru stādīšanu un regulāru ravēšanu. Tas palīdzēs jums kontrolēt nezāles un uzturēt dārzeņu dārzu tīru.

Tātad kviešu zelmenis ir viltīga nezāle, bet to var veiksmīgi kontrolēt. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku ķīmiskām vai bioloģiskām metodēm, ir svarīgi būt konsekventiem un neatlaidīgiem. Ievērojot mūsu padomus, jūs varat radīt labvēlīgus apstākļus savu kultivējamo augu augšanai un baudīt ražu bez kaitinošām nezālēm.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment