Vasarā mati ātri kļūst netīri. Atradu veidu kā pagarināt matu svaigumu

Dažas sievietes mazgā matus divas reizes nedēļā, citas neiedomājas, kā var neizmazgāt matus katru dienu. Iestājoties vasarai, taukainu matu problēma ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Lai frizūra pēc iespējas ilgāk saglabātos glīta, ir jānodrošina kvalitatīva galvas ādas kopšana, lai neaizsērētu sviedru dziedzeri, nerastos nieze un blaugznas.  

Galvas ādas kopšana

Sievietēm tas nebūs jaunums, ka seja vienmēr ir jāmitrina ar krēmu. Tas pats attiecas uz galvas ādu. Tāpat kā sejas ādai, arī galvai ir nepieciešams mitrums. Un ne visi gūs labumu no viena un tā paša līdzekļa. Vai atceries, ka krēmi jāizvēlas pēc ādas tipa? It īpaši, ja katru dienu mazgājat matus ar šampūnu, agri vai vēlu parādīsies kairinājums, nieze, un matu saknes sāks taukoties vēl ātrāk.

Pirmkārt, jums jāpievērš uzmanība šampūna sastāvam. Dziļi attīrošus šampūnus nedrīkst lietot biežāk kā reizi nedēļā. Izvēlieties šampūnu atbilstoši jūsu ādas tipam. Ja saknes ātri kļūst taukainas -taukainiem matiem, ja galvas āda ir sausa – pretblaugznu šampūni mitrina un novērš niezi.

Mitriniet galvas ādu ar barojošām maskām vienu vai divas reizes nedēļā. Atbilstoši jūsu ādas tipam. Maska jātur uz matiem 5 līdz 10 minūtes. Uzmanīgi izlasiet lietošanas metodi, jo ir maskas, kas tiek uzklātas tieši uz matu saknēm, un tādas, kuras jāierīvē pašos matos. Ja otro masku uzklāj uz saknēm, tīri mazgāti mati pēc mazgāšanas zaudēs apjomu, un pavisam drīz mati atkal izskatīsies taukaini.

Šampūns

Svarīgākais līdzeklis galvas ādas kopšanai. Ja jums šķiet, ka jūsu mati ir sausi un nedzīvi, un jūsu galvas āda ātri kļūst taukaina, tas nav iemesls barojošu šampūnu iegādei. Tā jūs tikai pasliktināsit situāciju. Šampūna galvenais uzdevums ir attīrīt galvas ādu no sebuma un netīrumiem. Bet ražotāji bieži to neņem vērā.

Lasi arī: Pilnīgi jauns lamināts uzbrieda mitruma dēļ. Kritu jau izmisumā, bet gudra draudzene pateica, kā to glābt

Tie veido barojošus šampūnus, un šampūnu-kondicionieri (divi vienā), kas padara matus smagākus. Tajā pašā laikā sākotnēji šķiet, ka mati ir kļuvuši kuplāki un apjomīgāki, bet uz dienas beigām tie atkal kļūst netīri. Fakts ir tāds, ka barojošajos šampūnos ir pārāk daudz piedevu, kas nosēžas uz galvas ādas un veido neredzamu plēvi. Šī plēve neļauj galvas ādai elpot, un sebums tiek ražots dubultā apjomā.

Vissvarīgākais noteikums –  mazgāšanas līdzekļi jāizmazgā ilgu laiku. Nesteidzieties, jo produkta paliekas aktivizē tauku dziedzeru darbību, tāpēc arī galvas āda ātri kļūst taukaina. Pat tad, ja domājat, ka jūsu mati ir izmazgāti, skalojiet tos vēl vienu minūti zem tekoša ūdens un pēc tam izskalojiet matus ar vēsu ūdeni. Kontrasta duša galvas ādai ir tikpat efektīva kā visam ķermenim. Uzlabojas asinsrite, mati netiek elektrificēti, galva ilgāk paliek tīra.

Atcerieties, ka jūs varat mazgāt matus zem tekoša ūdens, bet šampūns pirms uzklāšanas galvas ādā ir jāierīvē plaukstās, lai nekaitētu galvas ādai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment