Salāti ir ideāli piemēroti tiem, kuriem patīk viegls uzturs vai, bet kurš vienlaikus nodrošina ar visām nepieciešamajām uzturvielām.
Jūnijs ir zemeņu laiks, kuru tagad ir pārpilnība ne tikai tirgū un veikalos, bet arī vasarnīcu un mazdārziņu dobēs. Šīs ogas aktīvi izmanto, lai pagatavotu dažādus desertus, dzērienus, ievārījumus un citas gardas lietas, vai arī tās vienkārši liek saldētavā ziemai.
Piedāvājam pagatavot garšīgus un vieglus salātus, kas pārsteigs ne tikai ar sastāvdaļu kombināciju, bet arī garšu. Recepte ir ļoti viegli pagatavojama, kas būs pa spēkam pat pilnīgiem iesācējiem kulinārijas jomā.
Vasaras salāti ar zemenēm un mocarellu
Sastāvdaļas:
Rukolas
Svaigas zemenes
Mini mocarella
Mērcei:
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Balzamiko etiķis – 1 tējkarote
Sinepes – 1/2 tējkarote
Garšvielas: sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas metode
Vispirms pagatavojiet mērci. Lai to izdarītu, sajauciet visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
Nomazgājiet rukolu un zemenes un rūpīgi nosusiniet. Zemenes sagriež uz pusēm vai ceturtdaļām.
Mocarellu sagriež uz pusēm vai atstāj veselu. Novietojiet rukolu uz šķīvja, aplejiet ar mērci. Virsū uzliek mocarellu un zemenes.
Pēc vēlēšanās pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem vai sezama sēklām. Šajos salātos ļoti labi iederēsies valrieksti. Īsti piemēroti nebūs lazdu rieksti vai Indijas rieksti.
Ja nepatīk rukola, kurai reizēm var būt skābena garša, tad to vai aizstāt, piemēram, ar ledus salātiem vai svaigo salāti maisījumiem, kuri ir iegādājami jebkurā lielveikalā.
Lasi vēl: 5 sliktākās manikīra idejas īsiem nagiem, ko stilīga sieviete nekad neīstenotu
Beigās visu pārlej ar balzamiko etiķi.
Kā noprotat, minēto sastāvdaļu daudzumu var mainīt un pielāgot savām vēlmēm, kā arī salātus var papildināt ar dažādiem produktiem, kas labāk patīk. Neslikti salāti saderēs arī ar auksti kūpinātu šķiņķi. Bet mocarellas un zemeņu kombinācija ir vienkārši lieliska kombinācija jau pati par sevi!
Gardi un svaigi salāti, kuri kļūs par jūsu vasaras iecienītāko maltīti!