Vecmāmiņa atklāja savu skaisto un sulīgi ziedošo ģerāniju noslēpumu: tas ir jods

Ģerānijas – populārs istabas augs, kas priecē ar ziedēšanu visu gadu. Augs tiek uzskatīts par nepretenciozu, taču par kopšanas nosacījumiem vienmēr ir lietderīgi uzzināt, lai pagarinātu skaistā ziedu mūžu.

Jebkuram istabas augam ir svarīgi: regulāra laistīšana, temperatūras režīma ievērošana un periodiska ziedu barošana. Lai lapas nebūtu sausas un ģerānijas nenogurtu no ziedēšanas, tās parasti baro reizi mēnesī visu vasaru līdz novembra beigām.

Puķu barošana mājās

Kad augs sāk aktīvi ziedēt, tas ir jābaro. Jāatzīmē, ka ģerānijas ir vienaldzīgas pret organisko mēslojumu. Šo puķu barošanai izmanto minerālmēslus, kuru sastāvā ir fluors, slāpeklis un kālijs. Tās ir galvenās sastāvdaļas, ko ģerānijas labprāt “ēd”. Dārzkopības veikalos šādu mēslošanas līdzekļu ir pārpilnība.

Augu jāsāk barot nekavējoties, tiklīdz ir manāmas dzeltenas lapas. Ja ģerānija ir gausa, ziedi ir bāli, tad ir pienācis laiks to barot. Un, ja jūs rūpīgi novērojat sava iecienītā auga augšanu, jūs interesēs, kā palielināt ziedu skaitu podā. Lai to izdarītu, puķu audzētāji bieži izmanto magnija sulfātu. Taču ir vēl interesantāks un efektīvāks veids, kā uzmundrināt savu ģerāniju, tas ir joda šķīdums.

Lasi vēl: Kotletes “Putna piens”: ja es gatavoju vistas kotletes, tad tikai šādā veidā

Kā barot ģerānijas ar jodu

Ģerāijas baro ar joda un peroksīda šķīdumu uz ūdens bāzes. Lai pagatavotu joda barību, jāsajauc 1 litrs ūdens, 1 tējkarote joda un 2 tējkarotes ūdeņraža peroksīda. Ūdens šķīduma pagatavošanai ir iepriekš jāiztvaicē.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

 

Lasi vēl: Nekādā gadijumā neaudzējiet savā piemājas dārzā; iecienīts augs, kas piesaista ērces un veicina pelējumu

Trauku pārklājiet ar vāku un rūpīgi sakratiet visas sastāvdaļas. Var pagatavot šķīdumu bez peroksīda, tad 1 litrā ūdens pietiek pievienot 1 pilienu joda un visu labi samaisīt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment