Pēc tam jums būs nepieciešama šampanieša pudele vai cita izturīga pudele ar biezu kaklu.
Tad rieksts uz pudeles jāuzliek tā, kā parādīts attēlā zemāk, t. i., vertikāli.
Rieksts jātur ar vienu roku, bet ar otru roku jāpaņem āmurs un ar to uzmanīgi jāsit pa riekstu, lai salauztu augšējo apvalku.
Rieksta apvalks saplaisās.
Pēc tam uzmanīgi noņemiet čaumalu. Tā kā rieksts ir nedaudz mitrs, tas nesadrups, bet paliks vesels.
Tad ir uzmanīgi jāizņem tā saucamais nodalījums, kas ir starp valrieksta daļām.
Pēc šādas sadalīšanas rieksts paliek vesels, skaists un nav sašķelts.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc patiesībā nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī – kļūda, ko pieļauj teju visiby Rinalds Bergmanis
- Vilis Bukšs dalās novērojumos par 40 vasaras dienām, kas sniedz prognozes par gaidāmo rudeni un ziemuby Sandra Vīgante
- Uzzinot, kāpēc kaimiņš uz logu stikliem liek burbuļplēvi, es arī sāku to darītby Rinalds Bergmanis