Vecmāmiņas “dzīvais ūdens” ir labākais mēslojums istabas augiem (un ne tikai)! Ziedi pateiks “paldies” (padalīšos ar recepti)

Mēs bieži runājam par to, ka istabas puķes ir jābaro. Neviens nevar strīdēties ar šo! Pietiek aplūkot viņu pieticīgos “mājokļus” – podus, un uzreiz kļūst pilnīgi skaidrs, ka noderīgo vielu krājumi tur ātri izsīkst. Un viņiem nav no kurienes nākt, izņemot no mūsu lejkannām. Tāpēc mēs cenšamies viņus pabarot.

Bet ar ko? Ko mēs parasti saprotam ar vārdu- mēslošana?

Visu veidu kālijs, kalcijs, fosfors, slāpeklis un tā tālāk. Bet vai mēs aizmirstam kaut ko ļoti svarīgu?

Aizmirsīsim! Un tagad es jums pastāstīšu, par ko tas ir!

Kā es reiz aizmirsu atstāt dzīvokļa atslēgas kaimiņam

Parasti, kad braucu atvaļinājumā, vienmēr lūdzu kaimiņam puķes laistīt. Mums bija ilgtermiņa vienošanās: mēs viņai palīdzējām, ja vajadzēja, un viņa palīdzēja mums. Šoreiz arī vienojāmies, taču gatavošanās karstumā doma par atslēgām pilnībā izlidoja no galvas un tur atgriezos tikai ierodoties pagaidu izvietošanas vietā.

Šī vieta atradās pāris tūkstošu kilometru attālumā, un, lai arī tā atradās mūsu mīļajā dzimtenē, atslēgu sūtīšana pa pastu man šķita nepraktiska. Zinot šī paša pasta ātrumu, es noteikti būtu atgriezies no sava trīs nedēļu atvaļinājuma agrāk.

Vispār nācās piespiest sevi atpūsties un nedomāt par nabaga puķēm.
Bija vasara, un, atgriežoties mājās, es viņus atradu ārkārtīgi bēdīgā stāvoklī. Izņemot kaktusus. Šie pat bija priecīgi – tajos bija ieradušies bērni, kuri centās dzeloņainos biežāk laistīt.

Protams, es uzreiz apūdeņoju ziedus, bet tie izskatījās tā, it kā viņi vairs negrasās atgriezties šajā pasaulē, kur pret viņiem izturējās tik slikti.

Toreiz ciemos ieradās kaimiņš un negaidīti izglāba situāciju. Nav brīnums, ka es viņai uzdāvināju skaistu magnētu!

Ko izdarīja kaimiņiene?!

Nojaušot, ka ar maniem ziediem nav viss kārtībā, viņa ieradās nevis ar tukšām rokām, bet gan ar dāvanu tiem. Viņa teica, lai atšķaidītu to ūdenī un laistītu ziedus ar to, kas iznāk. Ko es nekavējos darīt.

Un vai jūs zināt, kas notika? Burtiski pēc divām dienām mani augi atdzīvojās, iztaisnoja savus zaļos plecus un, manuprāt, sāka izskatīties vēl labāk nekā pirms visa šī nepatīkamā piedzīvojuma.

Protams, es jautāju, kādu burvju dziru man atnesa mans kaimiņiene.

Lasi vēl: “Lauvas ir savtīgas, Vēži ir gļēvi, un Vērsis…” Rūgta patiesība par katru zvaigžņu zīmi

Izrādījās, ka es pati periodiski lietoju vienu un to pašu!

Tici vai nē, bet es savus ziedus laistīju ar vitamīnu B1, B3, B6 un B12 šķīdumu! Tagad, ja viņi man būtu vienkārši ieteikuši to darīt, es būtu smējusies un pagājusi garām. Un tad es pirmo reizi redzēju efektu, un kaut kā tas vairs nebija smieklīgi.

Izrādījās, ka ziediem ļoti patīk vitamīni, turklāt tie piedalās dažādos audos notiekošajos procesos.

Šos vitamīnus pārdod arī ziedu veikalos. Tas ir, tieši es nebiju pievērsis uzmanību tik svarīgam aprūpes aspektam, nevis mana kaimiņiene – lielu slepeno zināšanu īpašnieks! Nu ko tu vari darīt – dzīvo mūžīgi un mācies…

Ko ziediem dod vitamīni un kā tos lietot?

Paskatīsimies, ko iegūtie vitamīni darīja maniem augiem.

Piemēram, B1 vitamīns ir iesaistīts sakņu dzīvē, to aktīvajā augšanā un veidošanā.

B3 vitamīns ir tāda pati neatliekamā rean***cija zaļajiem “mājdzīvniekiem”, kuri cietuši no uzmanības trūkuma vai citām problēmām. Turklāt tas izraisa ziedēšanu – to var piedāvāt tiem, kas nemaz nevēlas ražot pumpurus.

B6 – palīdz stiprināt augu imunitāti, kā arī ir viens no aktīvajiem fotosintēzes procesa dalībniekiem.

B12 – aktivizē vielmaiņas procesus, paātrina augu augšanu, kā arī ir iesaistīts hlorofila ražošanā.

Šis ir “kokteilis”, ko saņēma mani ziedi. Lai to pagatavotu, ņem 1 ml/mg šīs zāles uz litru ūdens. Mēs atšķaidām un apūdeņojam reizi divās nedēļās.
Bet jums nav jāierobežo sevi ar šiem vitamīniem. Lūk, ko vēl es atradu!

A vitamīns, pazīstams arī kā karotīns, ir iesaistīts fotosintēzes procesos un aizsargā hlorofilu no sadalīšanās.

C vitamīns – veicina augu augšanu, aizsargā zaļo pigmentu no sadalīšanās. Tas ir īsts antioksidants, kas palīdz augiem pretoties tādiem negatīviem faktoriem kā aktīvais saules starojums un sausums.
PP vitamīns – palīdz augiem absorbēt fosforu.

Lasi vēl: “Lauvas ir savtīgas, Vēži ir gļēvi, un Vērsis…” Rūgta patiesība par katru zvaigžņu zīmi

Tāpēc neaizmirstiet par vitamīniem augiem! Vai jūs tos lietojat?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment