Vecmāmiņas gudrība: kāpēc nevajadzētu izliet ūdeni pēc kartupeļu vārīšanas?

Kā vēsta Stiri Actuale, kartupeļu vārīšanās laikā iegūtais ūdens satur ievērojamu daudzumu kartupeļu cietes, kālija, vitamīna B12 un elektrolītu. Šāds ūdens ir īsts dārgums ādai, nodrošinot tās barošanu un atjaunošanu.

Pēc kartupeļu pagatavošanas, ūdeni nelejiet izlietnē; tā vietā ielieciet to stikla traukā un uzlieciet vāku.

Atcerieties, ka kartupeļu novārījumu nepieciešams izmantot 24 stundu laikā, jo ledusskapī to var uzglabāt tikai pāris dienas, un tas ātri zaudē savas īpašības.

Lūk, kā izmantot kartupeļu novārījumu kosmetoloģijā un sadzīvē:

Matiem

Vai jūsu mati ir sausi un nedzīvi, bez spīduma? Izmēģiniet tos izskalot ar kartupeļu novārījumu. Varat arī izmantot izsmidzinātāju, lai to uzklātu sausos matos.

Otrajā gadījumā izsmidziniet kartupeļu novārījumu vienmērīgi pa visiem matiem un atstājiet uz 30 minūtēm. Pēc tam rūpīgi izmazgājiet matus ar savu iecienīto šampūnu.

Augu un stādu mēslošanai

Augiem ļoti patīk kartupeļu ciete. Kad kartupeļi ir izvārīti, novārījumu nolejiet, atdzesējiet un izmantojiet to, lai aplietu savus istabas augus.

Augiem kartupeļu ciete darbojas kā rezerves enerģija, piedāvājot viņiem enerģijas krājumus nelabvēlīgiem laikapstākļiem.

Tas uzkrājas saknēs, sēklās, sīpolos, augos (nenobriedušos), tas ir orgānos, kas atbild par auga vairošanos.
Sudraba priekšmetu tīrīšanai

Kartupeļu ciete sudraba izstrādājumiem sniedz spīdumu, un lieliski tos iztīra. Sudraba izstrādājumus iemērc kartupeļu novārījumā un atstāj aptuveni uz stundu.

Pēc tam tos notīra ar mīkstu birstīti, nomazgā vēsā ūdenī, un nosusina ar tīru dvieli.

Bet labākie padomi un iespējas, kur šo ūdeni izmantoit tikai sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment