Zupas pagatavošanai
Ja jūs dodat priekšroku biezām vai sātīgām zupām vai stipram buljonam, izmantojiet kartupeļu novārījumu, jo tā sastāvā esošā kartupeļu ciete darbojas kā dabīgs un efektīvs biezinātājs.
Pietiek vien saviem ēdieniem pievienot nelielu daudzumu gatavā novārījuma (uz 2 – 3 litru katliņu ņemiet aptuveni 1 glāzi), un pēc tam zupu pāris minūtes pavāriet uz lielas liesmas.
Maizes pagatavošanai
Ar kartupeļu ūdeni jūs varat pagatavot mājās ceptus ēdienus, un tieši – gaisīgi un maigu kartupeļu maizi ar patīkamu aromātu un gaisīgu tekstūru.
Lūk, recepte maizei no kartupeļu novārījuma:
500 ml kartupeļu novārījums, kam pievienots diezgan daudz sāls;
1 ēdamkarote cukurs;
1 ēdamkarote raugs;
3 ēdamkarotes sviests;
5 glāzes milti;
1 ola.
Pagatavošana:
200 ml uzsildīta novārījuma ielejiet bļodā, pievienojiet cukuru, raugu un 1 ēdamkaroti miltus. Ieraugu nolieciet siltā vietā uz 15 minūtēm. No rauga jāizveidojas tādai kā cepurītei.
Ieraugam pievienojiet mīkstu sviestu un atlikušo novārījuma daudzumu. Visu kārtīgi samaisiet. Tagad pievienojiet atlikušo miltu daudzumu, mīklai jāsanāk maigai, tā nedrīkst lipt pie rokām.
Miltu daudzumu regulējiet pēc saviem ieskatiem. Mīklu nolieciet siltā vietā uz 1,5 stundu. Kad mīkla uzrūgs, paņemiet daļu, ielieciet plātī vai formā, apklājiet ar dvieli un pagaidiet vēl 15 minūtes.
Pirms cepšanas mīklu apsmērējiet ar olu, izveidojiet iedobes un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī. Maizi cepiet 180 grādu temperatūrā 35 minūtes (var ilgāk, tas ir atkarīgs no cepeškrāsns). Gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmo kociņu.
Tevi noteikti interesēs
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos
- Kā izvairīties no nonākšanas Uguns zirga neveiksmju sarakstā, lai 2026. gadā sev neradītu problēmas
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- Kaimiņiene Ausma trīs mēnešus mūs cienāja ar pīrāgiem; patiesība, ko man pastāstīja viņas paziņa mainīja manus uzskatus
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte










