Vecmāmiņas paņēmiens, kas patiešām darbojas – visefektīvākais līdzeklis pret pelējumu uz logiem

Rudenī daudzu dzīvokļu un māju logi sāk svīst. Tas var būt saistīts ar pelējuma parādīšanos. Neizskatīgi melni pelējuma plankumi ne tikai izskatās neestētiski, bet var arī apdraudēt jūsu fizisko labsajūtu.

Pelējums sāk parādīties, kad telpā paaugstinās mitruma līmenis. Pelējuma veidošanos var veicināt dažādi faktori, piemēram, nepietiekama apkure, nepietiekama ventilācija vai nepareizi novietoti radiatori. Kondensāts vispirms parādās uz logiem. Šo procesu veicina arī ikdienas darbības (mazgāšanās karstā vannā, veļas žāvēšana, ēdiena gatavošana).

Ja dzīvoklī vai mājā aizsvīduši logi ir pastāvīga problēma, agrāk vai vēlāk pie logiem parādīsies pelējums. Tam ir negatīva ietekme uz organismu – koncentrēšanās problēmas, elpošanas traucējumi, migrēna utt.

Turklāt pelējums var bojāt sienu un griestu struktūru, kas rada nepatīkamu smaku. Ja telpā ir paaugstināts mitrums, telpā kļūst aukstāks, kas palielina enerģijas patēriņu.

Visefektīvākais līdzeklis pret pelējumu uz logiem

Vispirms ir jācīnās ar kondensāta veidošanos. Izmēģiniet vienkāršu vecmāmiņas paņēmienu, kas jums palīdzēs to izdarīt. Tā pagatavošanai jums būs nepieciešami tikai divi priekšmeti – parasta galda sāls un bļoda. Ieberiet lielu sāls daudzumu dziļā bļodā (labāk ņemt rupju sāli) un novietojiet to vietā, kur uzkrājas vairāk mitruma.

Sāls ir higroskopiska, t. i., tā absorbē lieko mitrumu no gaisa. Neaizmirstiet laiku pa laikam nomainīt sāli pret jaunu, jo tā pārstāj darboties, kad piesātinās ar mitrumu. Neizmetiet izlietoto sāli, to var sasmalcināt, izžāvēt cepeškrāsnī un atkal izmantot mitruma absorbēšanai.

Kā noņemt pelējumu no logiem mājās

Ja pelējums jau ir parādījies, ir jādomā, ar ko jūs varat efektīvi iztīrīt logu šuves no tā. Lai to izdarītu, paņemiet balinātāju, bagātīgi iemērciet lupatiņu produktā, noslaukiet visas vietas, kur parādījies pelējums. Atstājiet līdzekli uz 10-15 minūtēm un pēc tam nomazgājiet.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Varat pagatavot arī paštaisītu šķīdumu. Tam ņem 1 ēdamkaroti sodas, 0,5 ēdamkarotes etiķa, 1 glāzi ūdens. Visu labi samaisiet, ar maisījumu nomazgājiet logus, kur ir pelējums.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment