Vecs ķīmijas skolotājs man iemācīja, kā notīrīt plīts čuguna restes

Jums būs nepieciešams:

2-3 iepakojumi cepamās sodas. Daudzums ir atkarīgs no režģa piesārņojuma pakāpes un restes izmēra.

Daudz karsta ūdens.

Alumīnija folija. Jums to vajag daudz, tāpēc parūpējieties par šī universālā līdzekļa krājumiem.

Lupatiņa.

Špaktelēšanas lāpstiņa. Ne gluži parasts tīrīšanas līdzeklis, bet šajā jautājumā noderēs.

Papīra skavotājs. Ja jums nav skavotāja, nav problēmu. Varat izmantot saspraudes vai vienkārši salocīt malas.

 

Kā mājās tīrīt čuguna plīts restes

Lai sāktu, jums būs nepieciešama folija un skavotājs. Atlociet foliju un novietojiet uz tās režģi. Režģim jāatrodas tā, lai tas nepieskartos folijas malām. Ideālā gadījumā katrā folijas pusē joprojām ir jābūt vismaz 10 centimetru atstarpei starp folija malu un režģi.

Tagad paceliet folija malas. Nostipriniet tās ar skavotāju. Jums vajadzētu iegūt improvizētu vannu režģim. Pārklājiet “vannu” ar vēl pāris folijas kārtām, lai novērstu ūdens noplūdi.

Ielieciet režģi folija vannā un uzberiet virsū daudz cepamās sodas. Pārlej ar karstu ūdeni tā, lai tas nosedz visu režģi, lai sodas šķīdums labi sajauktos. Atstājiet to šādā veidā 3 stundas.

Lasi arī: Jau sen aizmirsu par tarakāniem mājās un vasarnīcā. Dalos ar vienkāršu viltību, kā no viņiem atbrīvoties reizi par visām reizēm

Lasi arī: Dīvainos un aizdomīgos apstākļos, 33 gadu vecumā izdzisusi lielas sporta zvaigznes dzīvība; Fani neizpratnē visā pasaulē

Pēc trim stundām no vannas izņem restīti, noskalo ar karstu ūdeni un ar lāpstiņu noskrāpē izmirkušos netīrumus. Jūs būsiet pārsteigti, cik viegli viss aplikums nokrīt. Pēc tam paņemiet tīru veļas lupatiņu un uzmanīgi notīriet visu režģi, noņemot visus atlikušos netīrumus. Vēlreiz noskalojiet ar ūdeni. Un izbaudiet plīts režģa ideālo tīrību.

Šī metode palīdzēs tikt galā ar jebkāda veida piesārņojumu. Kādas citas tīrīšanas metodes jūs zināt? Dalieties komentāros zem šī ieraksta!

Arī interesanti: Sēru vēsts: Ļoti slavens sportists devies aizsaulē ģimenes ielokā 74 gadu vecumā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment