Latvijas advokāts sniedz norādījumus, kā apstrīdēt VP uzliktos sodus, par automašīnas novietošanu aizliegtās vietās vētras laikā

Latvijas advokāts dalās sociālajos tīklos, sniedzot norādījumus par to, kā rīkoties un iespējas pārsūdzēt administratīvos sodus no Valsts policijas puses par automašīnu novietošanu neatļautās vietās vētras laikā. Situācija tomēr tiek uzsvērta kā ārkārtēji apstākļi.

 

Noteikts Latvijas jurists interneta platformā izplatījis ļoti nozīmīgu informāciju visiem auto vadītājiem. Šie cilvēki vakar slēpās zem tiltiem, zaļajās zonās un citās vietās, lai pasargātos no lielgraudu vētras, bet tomēr tika sodīti ar pārkāpuma naudas sodu no policijas puses.

I-Advokāts ”Facebook” raksta: ”Šai sakarā atgādinām, ka saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 10.pantu viens no administratīvo atbildību izslēdzošiem apstākļiem ir galējā nepieciešamība, jeb stāvoklis, kurā persona rīkojas, lai novērstu kaitējumu, kas apdraud šo vai citu personu, šīs personas vai citas personas tiesības, kā arī valsts vai sabiedrības intereses, ja attiecīgo kaitējumu konkrētajos apstākļos nav iespējams novērst ar citiem līdzekļiem un ja radītais kaitējums ir mazāks nekā novērstais.”

 

Jurists mudina izmantot savas tiesības un iesniedzējiem iesaka iesniegt apstrīdēšanas pieteikumus, pamatojot to, ka automašīnas bija novietotas nelikumīgās vietās, lai pasargātu savu un citu pasažieru veselību un dzīvību, tādējādi attaisnojot darbības pamatotumu.

Ekrānšāviņš no Facebook

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment