Ļuļa kebabs atrodams gandrīz jebkurā ēdināšanas iestādē, kas saistīta ar austrumu virtuvi. Šī gaļas delikatese ir nozīmīgs ēdiens Vidusāzijas, Kaukāza un Tuvo Austrumu iedzīvotājiem.
Bet vidusmēra gardēžiem Eiropā visi ļuļa kebabi šķiet vienādi. Tomēr iepriekšminētajos reģionos šo gaļas gardumu receptes atšķiras. Piemēram, Kaukāzā un Armēnijā ļuļa kebabu gatavo dažādi. Iesakām iepazīties ar šo valstu virtuvēm – tad sajutīsi būtisku gastronomisko dažādību.
Lai pamielotos ar izcilu ļuļa kebabu, tev nav obligāti jādodas uz restorānu, – to vari pagatavot šo gardumu pats mājas apstākļos. Lūk, recepte!
Sastāvdaļas:
650 grami maltās gaļas;
1 tējkarote sāls;
1 tējkarote melno piparu;
1 ola;
30 grami Parmezāna siera;
Pušķītis pētersīļu;
2 ēdamkarotes rīvmaizes;
1 sīpols;
1 burkāns;
4 sēnes (šampinjoni);
120 grami siera.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- 50-gadnieks no Sabiles atklāj, kādām sievietēm “nav izredžu” ar viņu doties uz otro randiņu; kādus secinājumus varam izdarīt no situācijas
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- No jaunā gada konkrētos lielveikalos tiek ieviestas būtiskas pārmaiņas: ”Esam sagaidījuši arī Latvijā”
- Sinoptiķi atklāj, ka laikapstākļi sāks pasliktināties no 22.decembra: ”Jābūt gataviem”
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- Būtiska informācija visiem, kuriem pieder zeme: ”No 6.janvāra gaidāmas kardinālas izmaiņas”









