Ļuļa kebabs atrodams gandrīz jebkurā ēdināšanas iestādē, kas saistīta ar austrumu virtuvi. Šī gaļas delikatese ir nozīmīgs ēdiens Vidusāzijas, Kaukāza un Tuvo Austrumu iedzīvotājiem.
Bet vidusmēra gardēžiem Eiropā visi ļuļa kebabi šķiet vienādi. Tomēr iepriekšminētajos reģionos šo gaļas gardumu receptes atšķiras. Piemēram, Kaukāzā un Armēnijā ļuļa kebabu gatavo dažādi. Iesakām iepazīties ar šo valstu virtuvēm – tad sajutīsi būtisku gastronomisko dažādību.
Lai pamielotos ar izcilu ļuļa kebabu, tev nav obligāti jādodas uz restorānu, – to vari pagatavot šo gardumu pats mājas apstākļos. Lūk, recepte!
Sastāvdaļas:
650 grami maltās gaļas;
1 tējkarote sāls;
1 tējkarote melno piparu;
1 ola;
30 grami Parmezāna siera;
Pušķītis pētersīļu;
2 ēdamkarotes rīvmaizes;
1 sīpols;
1 burkāns;
4 sēnes (šampinjoni);
120 grami siera.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc mana vecmāmiņa virtuvē zem ledusskapja lika lauru lapu – tagad tā dara visa mūsu dzimtaby Anete Vītola
- Vīramāte mūs modināja no rīta un neļāva mums gulēt pat brīvdienās: es nolēmu rīkotiesby Sandra Vīgante
- Aizgāju uz randiņu Liepājā un pateicu, ka man nav naudas: stāstu, kā viss izvērtāsby Rinalds Bergmanis