Vectēva ļuļa kebaba recepte pārsteidza visus. Ģimene ir sajūsmā par sulīgajiem un maigajiem maltās gaļas rullīšiem

Pagatavošana:

Malto gaļu izlaižam caur gaļas mašīnu vai blenderi. Samalto malto gaļu sajaucam ar ½ tējkarotes sāls un melnajiem pipariem.

 

Parmezānu sarīvējam uz mazas rīves un pievienojam maltajai gaļai kopā ar olu. Smalki sakapājam pētersīļus, ieberam maltajā gaļā kopā ar rīvmaizi un kārtīgi samaisām.

Sīpolu sagriežam mazos kubiņos un uzkarsējam pannu ar augu eļļu. Apcepam sīpolu pāris minūtes un pēc tam pievienojam iepriekš sarīvētus burkānus.

Cepam burkānus un sīpolus 2 minūtes. Sēnes, piemēram, šampinjonus, sagriežam nelielos kubiņos. Pievienojam sēnes ar dārzeņiem, apkaisām ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.

Apcepam sēnes un dārzeņus 3-4 minūtes uz vidējas uguns. Sagriežam pergamentu mazos taisnstūros 30×15 cm.

Malto gaļu liekam uz pergamenta un vienmērīgā kārtā izklājam pa virsmu. Līdz pergamenta malām atstājam 3-5 cm.

Uz maltās gaļas kārtas, uz vienas no garajām malām, liekam dārzeņu pildījumu.

Ietinam pildījumu maltās gaļas iekšpusē, nostiprinām ar pergamentu.

Iegūtos rullīšus liekam uz cepešpannas.

Cepam 25 minūtes 180 grādos. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves.

Noņemam pergamentu un apkaisām ar sieru. Turpinām cept vēl 10 minūtes uz pannas.

Vienā gatavošanas reizē sanāk apmēram 7-10 ļuļa kebabu rullīši.

 

Pirms pasniegšanas galdā iesakām apkaisīt rullīšus ar zaļumiem.

Iesakām šo gardumu arī tev – tici mums, tas garšos gan tev, gan taviem mājiniekiem. Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar šo lielisko recepti sociālajos tīklos!

Leave a Comment