Veģetārais steiks ar čimičuri mērci – garšīga ziedkāposta ēdiena recepte

Šis vieglais, bagātīgi aromatizētais ēdiens kļūs par īstu jūsu galda rotājumu.

Ziedkāpostu steiki ir garšīgi un ļoti viegli pagatavojami. Lapa thyme_4_cooking dalījās ar lielisku recepti ziedkāpostu steikiem ar čimičuri mērci.

Sastāvdaļas steikiem

Ziedkāposts – 1 vidēja galva

Olīveļļa – 2 līdz 3 ēdamkarotes

Sāls pēc garšas

Melnie pipari pēc garšas

Sastāvdaļas mērcei

Svaigas pētersīļu lapas

Čili pipars – 1

Ķiploki – 3 daiviņas

Žāvēts oregano – 1 tējkarote

Sāls pēc garās

Melnie pipari pēc garšas

Etiķis – 1 ēdamkarote

Olīveļļa – 4 ēdamkarotes

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210°C. Šis solis nodrošinās, ka steiki vienmērīgi izcepsies un tiem būs jauka zeltaini brūna garoza.

Rūpīgi nomazgājiet ziedkāpostu galvu un noņemiet apakšējās lapas, atstājot kātu neskartu. Uzmanīgi sasmalciniet ziedkāpostu biezos gabaliņos, izveidojot “steikus”. Ja daži gabaliņi sadalās, neuztraucieties, tie arī lieliski izcepas.

Novietojiet steikus uz cepešpannas, kas ietaukota ar olīveļļu. Bagātīgi apkaisa ar sāli, melnajiem pipariem un olīveļļu. Liek cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm. Cep līdz zeltaini brūni un iekšpusē mīksta.

Kamēr steiki cepas, pagatavo mērci. Virtuves kombainā pievienojiet pētersīļus, čili piparu, ķiplokus, oregano, sāli un melnos piparus. Visu samaisa līdz gludai un viendabīgai masai. Pārlejiet mērci nelielā bļodā, pievienojiet etiķi un olīveļļu un kārtīgi samaisiet.

Izņemiet steikus no cepeškrāsns. Uzklājiet tiem čimičuri mērci, izmantojot karoti vai konditorejas otu. Pasniedz karstu, dekorēšanai pievienojot vēl nedaudz svaigus garšaugus.

Ziedkāpostu steiki ir lieliski piemēroti kā neatkarīgs ēdiens vai sānu ēdiens. Savienojiet tos ar rīsiem vai svaigiem zaļajiem salātiem, lai iegūtu pilnvērtīgu maltīti.

Lai iegūtu lielāku pikantumu, varat apkaisīt steikus ar smalki sagrieztiem riekstiem vai sezama sēklām. Šie steiki ir īsts atradums ikvienam, kurš meklē veselīgu un estētiski patīkamu ēdienu.

Leave a Comment