Jūs varat pārsteigt savus viesus un ģimeni ar gardiem ēdieniem, pat ja tie ir pagatavoti no vienkāršiem produktiem. Viens no šādiem šedevriem ir veģetārie melnie “ikri”.
Sastāvdaļas
2 g agar-agars
¾ glāze sojas mērce
3 glāzes olīveļļa
Pagatavošana
Pirmais un vissvarīgākais solis ir eļļas dzesēšana. Ielejiet olīveļļu stikla vai augstā traukā un ievietojiet ledusskapī uz 1 stundu. Eļļai jābūt pietiekami aukstai, lai maisījums acumirklī sastingtu, jo svarīgi ir novērst tā kristalizāciju.
Nelielā katliņā ielej sojas mērci un pievieno agaru-agaru. Sastāvdaļas sajauc ar slotiņu, līdz agara agars ir pilnībā izšķīdis. Uzliek katliņu uz uguns, uzvāra, tad samazini uguni un vāra vēl 1 minūti, nepārtraukti maisot.
Izņemiet atdzesēto olīveļļu no ledusskapja. Izmantojot pipeti, sāciet pilināt sojas maisījumu aukstā eļļā. Pilieni ātri sacietēs un veidos mazas melnas “pērles”.
Iegūtās bumbiņas uzmanīgi izkāš caur sietu, lai kaviārs atdalītos no eļļas. Noskalojiet tos zem vēsa ūdens, lai noņemtu atlikušo eļļu.
Šis veģetārais “ikri” izskatās tik izsmalcināti, ka to var pasniegt gan pie parasta galda, gan īpašos pasākumos. Piemēram, novietojiet “ikrus” uz suši, lai iegūtu spilgtu akcentu.
Izmantojiet tos kā garnējumu sviestmaizēm, krekeriem vai grauzdiņiem ar biezpiena smērējumiem. Pievienojiet salātiem dažas “pērles”, lai iegūtu garšu. Izrotājiet gatavas zupas, piemēram, ķirbju krēmzupu vai spinātu zupu, lai iegūtu greznu izskatu.
Izmantojiet kvalitatīvu neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu, tās garša un aromāts ietekmēs gala rezultātu. Ievērojiet receptē norādītās proporcijas, jo no tām ir atkarīga “ikru” tekstūra.
Šī recepte ir īsts atradums tiem, kas meklē kaut ko jaunu un interesantu. Veģetārie melnie “ikri” ir ne tikai iespaidīgs dekors, bet arī harmonisks papildinājums daudziem ēdieniem. Tas ir viegli pagatavojams, satur minimālu sastāvdaļu daudzumu un ļauj mājās izveidot īstu kulinārijas šedevru.